Gör det själv svart mögel borttagning

Svart mögel på väggarna kan komma från flera typer av sporer som trivs på fukt, som kan orsaka sjukdom och misstänks även cancerframkallande ämnen. Om du ser svart, slemmiga tillväxt visas på en vägg efter fukt brott, ta itu med det omedelbart. Om tillväxten omfattar mer än två kvadratfot, rådfråga en professionell. Om det är mindre än det, kanske du kan ta itu med det själv. Starta genom att dra ut alla flyttbara objekt från rummet och tvätt eller kasta dem.

Stoppa tillväxten och Migration

Innan du ställer om att bli av mögel, se till att det inte migrera till andra delar av ditt hus och att tillväxten inte fortsätter. Fixa den yttre eller VVS läcka som orsakade fukten i första hand, och ställa in en avfuktare för att torka området ut. Stäng av din ugn och luftkonditioneringssystem och stäng ventilerna så mögelsporer inte får in i kanalen arbetet. Isolera dörren med en plast tarp och tejp, även om det finns en dörr där. Öppna ett fönster och peka ett fan på fönstret för att hjälpa rensa sporer.

Testa på väggen

Om mögel inuti väggen, måste snarare än bara på ytan, du klippa ut en del av väggen för att få på den. Om väggen är mjuk eller om mögel vid botten av det---i stället för en enstaka sektion i mitten---då kan det innanför murarna. Använd en regeldetektor att lokalisera reglarna på vardera sidan av det drabbade området, markera ut en rak fyrkant som sträcker sig från mitten av en stud till mitten av nästa stud och klipp ut torget med en rakkniv kniv och gips såg.

Skrubba mögel

Sätta på en allergen mask och gummihandskar. Blanda en lösning av 1 kopp blekmedel till en gallon vatten. Lägga en del av lösningen i en sprayflaska och spraya det drabbade området för att förhindra torr sporer från flyter bort. Använda en borste att skrubba med blekmedel lösning och sedan följa upp med en svamp. Inte skölja, men låt blekmedel lösningen att torka det. Om du har klippt ut en väggsektion, sätta i en ny kvadrat med gips och tejp och sand runt den. Måla om väggen.