Gör-det-själv Pool kakel reparation

Om din pool kakel sprickor eller bryter av, du kan reparera det själv, men innan du byter det, måste du avgöra varför skadan uppstod i första hand. De vanligaste orsakerna kakel dyker upp eller raster är antingen vatten komma bakom det eller påtryckningar från coping på grund av däck och marken rörelse. Detta tryck orsakas också oftast av vatten komma in i expansionen gemensamma eller under klara stenar.

Att hitta källan till problemet

Kolla på listen i expansionen gemensamma mellan coping och däck. Om det finns håligheter i tätningsmedel eller om det har drog lös, måste du återförsluta den för att undvika framtida skador. Kontrollera att coping fogarna är i god form och att inget vatten kan sippra under klara och bakom kakel.

I kalla vintern områden fukt bakom kakel fryser och expanderar, bryta eller poppar det. Även i varmare klimat, vattnet kan försvaga förbindelsen mellan platta och vägg, och så småningom, det kommer att komma ut.

Förbereda för nya platta

Använd en hammare och mejsel för att ta bort några trasiga bitar av kakel och inställningen säng. Du behöver en ren, torr plan yta att försäkra en bra förbindelse för den nya kakel. Inspektera bond strålen för sprickor som kan vara ansvarig för att kakel bryta. Försegla sprickor med silikon sealer att förhindra ytterligare skador. Om sprickan sträcker sig bakom plattorna som är fortfarande på plats, ta bort dem tills du hittar i slutet av sprickan eller du kommer att ersätta mer kakel i en nära framtid.

Tillämpa den nya inställning sängen

Om du hittar sprickor i obligationen balken, Använd silikon för den nya inställning sängen. Det är flexibelt även efter det sätter upp och kommer att absorbera en del av stressen från ytterligare rörelse i en knäckt bond stråle. Om obligationen balken är ljud, kan du använda tunna för inställning sängen. Applicera ett tunt även lager av inställningen material med en v-form murslev att skapa åsar som kommer att ta tag i nya kakel och håll den.

Inställning och injektering nya platta

Tryck på den nya plattan ordentligt i inställning sängen. Lämna ett 1/8-tums mellanrum mellan varje kakel för injektering. Se till att den nya plattan är infälld och nivå med omgivande kakel. Om kakel på den vertikala väggen glider ner ur läge, anges använda tejp för att hålla den på plats tills det. Tillåta kakel och nya inställning sängen för att torka över natten.

Använd en fogning blandning av två delar Portlandcement och en del fin vit sand, eller köpa en färdigblandad injekteringsbruk. Undvika injekteringsbruk med kalciumkarbonat. Det kommer att läcka när kakel blir våt och kan bilda en insättning på kakel. Sprida injekteringsbruk och tryck in i lederna längs varje sida och botten av kakel med en fogning murslev, att se till att det finns ingen håligheter.

Om du misstänker rörelse av coping stenarna har orsakat kakel pop, Använd silikon injektering på toppen gemensamma mellan coping och toppen av kakel till form en flexibel gemensamt. Slät denna gemensamma innan silikon drys. Efter alla injekteringsbruk har torkat i en timme, använda en våt svamp att ta bort någon film på kakel och saneringsinsatser.