Gödselmedel används för nyligen planterade palmer

Palmer behöver en tillräcklig mängd av spåra näringsämnen som vanliga gödselmedel inte ger, såsom järn, mangan, bor, magnesium, zink och koppar. Kemiska gödningsmedel företag tillverkar gödselmedel som är speciellt framtagen för palmer. Du kan också använda organiska gödselmedel som stallgödsel eller fisk emulsion. Nyplanterade träd behöver inte gödselmedel för de första två månaderna efter plantering. När de skickat ut minst ett nytt skott, kan du börja gödsla regelbundet.

Balanserad konstgödsel

Balanserad konstgödsel innehåller kväve, fosfor och kalium i olika procentsatser. Kväve är den första bokstaven "N" procent på paketet. Fosfor är "P" eller andra bokstaven. Kalium är komponenten "K", den sista bokstaven i förhållandet. Dessa tre faktorer är viktiga för alla växters tillväxt. University of Florida rekommenderar en 8-2-12 ranson av dessa tre element. En med extra magnesium rekommenderas också. En långsam frisättning balanserat gödselmedel är ett bra val för palmer, vilket gör att trädet för att få nödvändiga näringsämnen i små mängder över tiden. Detta förhindrar förbränning av rötterna, vilket är särskilt vanligt i nyplanterade träd

Mikronäringsämnen

Spårämnen eller mikronäringsämnen, är avgörande för palm Trädens tillväxt. Gödselmedel för palmer kommer att innehålla dessa näringsämnen. BotanicalJouneysPlantGuide tyder på 3 till 4 procent magnesium och 3 till 4 procent mangan, tillsammans med små mängder av bor, zink, järn, koppar och molybden. Ryggen på gödselmedel paket kommer att lista specifika mikronäringsämnen.

Komposterad gödsel

Komposterad ko, steer, gris eller kyckling gödsel kan vara en utmärkt källa till näring för palmer. Dessa organiska gödselmedel kan frigör näringsämnen långsammare än konstgödsel men fortfarande vara hårda på nyplanterade palms, så använd noggrant för att undvika förbränning av rötter. Arbeta gödsel lätt i marken och inte medger direkt röra rötterna.

Blodmjöl

Sunscape plantskola rekommenderar med blodmjöl för palms med kronisk gulnande blad som anger en järnbrist. Blodmjöl är torkad, pulveriserad blod som används som en källa av kväve. Det är en biprodukt av slakterier. Eftersom det är en koncentrerad procenten kväve, bör det användas med försiktighet på nyplanterade palmer för att undvika brinnande. Det är helt ekologisk och skadar inte miljön.

Fisk Emulsion

Fisk emulsion är en vätska som görs från återgivna fisk delar och är en rik källa av kväve. Det hjälper palmer motstå angrepp av insekter. Använda det som en extra källa av kväve förutom kombinerade N-P-K balanserat gödselmedel för krassliga eller försvagade plantor.