Glastyper glasyr

Frostat glas är ett bra sätt att sprida solljus i ett rum som är för ljus, intressantare en bostadsyta och skapa sekretess. Du kanske vill täcka upp en oattraktiv vy eller stänga ett fönster till ett konstverk. För dessa och andra ändamål ger frostat glas en lösning med ett urval av många texturer och opacitet. Det finns flera sätt att frost glas, allt från blästring och syra-etsning att tillämpa enkla fönster klistermärken.

Sandblästring

Sandblästring glas är en av de mest populära sätten att skapa frostat glas. Enligt WiseGeek.com är"Sandblasting en allmän term som används för att beskriva handlingen att framdriva mycket fina bitar av material vid hög hastighet till ren eller etch en yta." Denna process gör glas blir något ogenomskinliga och vit. Para ihop denna teknik med stenciler, kan du skapa en mängd härliga mönster, där täckt portionr förblir klar och blästrat portionr ta på ett frostat konsistens. Denna metod av frosting glas är lite farligt, dock som inandningen av fina partiklar, som sand, kan skada lungorna. Det är viktigt för din säkerhet att bära ordentlig skyddsutrustning hela tiden under skapandet av denna typ av frostat glas.

Syra-etsning

Syra-etsning är ett annat populärt sätt att skapa ett frostat utseende i glas. Denna process innebär i huvudsak tvätta glas i ett bad med fluorvätesyra eller beläggning en glasruta i en syrlig grädde. Enligt Walker-Glass.com skapar denna kräm"en genomskinlig satin utseende som skymmer Visa samtidigt som en hög nivå av ljusgenomsläpplighet."

Fördelarna med syra-Etsat glas över sand-blästrat glas är att: det är mycket lättare att utföra; Det kan göras i en mängd olika texturer och opacitet; och det är mer hållbara. Med hjälp av schabloner, kan du skapa olika texturer och mönster på glas, liknar sandblästring.

Du kan uppnå denna process hemma om du använder alternativet etsning-kräm, men om du letar efter ett jämnare utseende, du vill gå med i fluorvätesyra. Denna teknik är mycket farliga, men eftersom hydrofluoric syra kan orsaka smärtsamma brännskador--det ska endast prövas av en professionell.

Film

Frostat glas film är en enkel självhäftande etikett som du kan använda Windows för att skapa ett frostat glas utseende. Denna film är lätt att applicera och svårt att berätta från den äkta varan. Enligt WallpaperWindows.com, "det installerar i minuter, ser bra ut i år, är lätt att rengöra, avtagbara och återanvändbara!" Filmen är något ogenomskinliga, så kommer det fortfarande att låta i naturligt ljus, samtidigt som sekretess och ett intressant nytt utseende för ett fönster eller dörr. Filmen skapar en ser nästan exakt ut som glas frostat antingen genom sandblästring eller syra-etsning och är långt billigare och enklare att utföra. Den enda nackdelen med denna teknik, är dock att det inte kommer vara för evigt och kan vara svårt att applicera jämnt, utan att få några luftbubblor under filmen.