Glas blästring för borttagning av rost

Glas blästring för borttagning av rost

Många metoder för att ta bort rost från metall finns tillgängliga, inklusive slipning, kemiska föreningar och sandblästring. Sandblästring använder slipande media sköt i hög hastighet på material för att ta bort paint beläggningar, rost och andra ytmaterial. Många typer av media som används, inklusive aluminiumoxid, stål skott, majskolv, valnöt skal och andra. Glas är en annan typ av media som ofta används för borttagning av rost på bildelar.

Om glas pärla sprängning

Glaspärlor, när skott på höghastighetståg på material, producera en ljusa, rena matt finish på ytor. Fördelarna med glas pärla sprängning är många, inklusive att vara miljövänliga, samt vara kemiskt inert. Processen ändras inte måtten på materialet. Det producerar också en ljusare, mer attraktiv yta än andra sprängning media. Glaspärlor kan återanvändas upp till 30 gånger, vilket gör det ett hållbart material för industriell användning.

Glas pärla Media

Ju mindre glaspärlor, mjukare yta producerade. Större glaspärlor producera en mer strukturerad yta, enligt webbplatsen CompetitiveEdge. Pärlor storlekar allt från 20/30 maskor extra grova till 170/325 fina betyget. Pärlorna är gjorda av soda-lime glas som är blyfria, bildat till bollen former.

Att ta bort rost med glas pärla sprängning

Glaspärlor används ofta för att ta bort rost från delar under restaurering av klassiska bilar eftersom det inte kommer att skada den tunn plåten. Glas pärla blästring tar bort färg från de metalliska ytorna utan hård, giftiga kemikalier som används i strippning föreningar. Olika storlekar av glaspärlor användas gradvis ta bort rost från delarna till en helt ren och slät finish. Glas sprängning kommer också avslöja några problem i metall ytan som måste repareras innan fordonsreparationslackering.

Typer av material som är glas blästrat

Glas pärla sprängning kan användas på aluminium, stål, rostfritt, koppar, brons, sterling silver, plast, glas och gummi. Det används ofta till ren industrimaskiner och dekorativa delar. Glaspärlor tränga inte ytan av material som är blästrat, så mer känsliga delar kan rengöras av rost eller måla utan skador. Glaspärlor kan också användas för att rengöra kakel och injekteringsbruk på pooler. Glaspärlor används också på vackra träslag att ta bort färg och lack beläggningar.

Glas pärla sprängning processen

Sandblästring kräver speciell utrustning, inklusive en sprängning skåp rum och en luftkompressor att driva blaster och skyddskläder för operatören. Små bitar av material placeras i skåpet, som sedan stängde. Operatören står utanför skåpet och driver munstycket genom läderhandskar att skjuta pärlor på objektet. Objektet som skall rengöras kan vara placerat igen ett antal gånger att slå alla vinklar med media för att skapa en slät och jämn yta.