Gips: Skadad ovanför dusch

Gips, alternativt kallades gips eller sheetrock, är en produkt tillverkad av gips gips och konstruktion-grade papper. Det är mest använt material för väggar och tak i moderna hem och är mycket tålig i de flesta delar av hemmet. Badrummet, tenderar eftersom det har mer fukt än andra delar av hemmet, att vara något problematiskt för gips, ofta orsakar vattenskador, peeling och utbuktande. Goda förberedelser är nyckeln till att förebygga dessa problem.

Vattenskador

Gips i badrum, särskilt i de områden som omger badkar och dusch, är utsatt för vattenskador. Detta vatten exponering lämnar rummet öppet för mögeltillväxt, som har potential att orsaka hälsoproblem om de lämnas därhän. Vatten exponering skapar kontrollampa tecken, inklusive utbuktningen i gips, missfärgning och mjukgörande längs ytan. Dessa problem generellt visas med vattenfläckar längs taket eller spände golv. Vattentäkt--ett läckande rör, till exempel--måste repareras och torkas ordentligt innan eventuella reparationer som gips är försökt.

Lossa

Lossa uppstår när gips drar sig undan från dubbar, vilket kommer att resultera i blåsor eller utbuktningar längs ytan av gips. Problemet är ofta närvarande längs sömmen där två ark gips sammanfogas och varhelst fogmassa och tejp finns. Den vanligaste orsaken bakom blåsor är felaktig tillämpning av förening eller tejp och oftast indikerar att det inte finns tillräckligt förening mellan band och gips, enligt webbplatsen Askthebuilder.

Reparationer

När gips har dragit från reglarna, är åter säkra gips oftast bättre att ersätta lappa. Det första steget i denna process kräver att lokalisera reglarna på vardera sidan av bucklan. Borra skruvarna genom gips i reglarna är den enklaste metoden för att reparera lossa. Spik huvudet är täckt med ett lager av gips sammansatt. Om utbuktningen ligger på taket, lägga till några 2-gånger-4 bräder mellan reglarna ovan utbuktning.

Ersätta gips

Vid allvarliga vattenskador är byta gips att föredra till reparationer. Byta ut delar eller hela ark hand tar om alla mögel eller bakterietillväxt i badrummet. För skador på små områden sparar delvis ersätta tid och pengar. Partiell ersättare kräver med hjälp av en Gips såg för att skära en kvadrat av gips som är något större än skadan. Den nya bit drywall är förankrad i hålet med 3-tums ankare block och skruvas på plats och toppad med ett lager av gips sammansatt. Ett andra lager av sammansatta tillämpas efter det första lagret har torkat. När båda lagren är torra, sanden tills den är slät.