Gips & mögel reparation

Gips & mögel reparation

Mögel är en farlig risk för ett hushåll, eftersom det kan orsaka långsiktiga andningsproblem vid inandning. Mögel tenderar att växa i fukt och om det är ovanligt att hitta en sådan tillväxt, det finns på väggar nära vattenläckor. Vatten kommer att absorbera i gips, vilket gör det ett mål för mögeltillväxt. Det är nödvändigt att vidta åtgärder även för minsta mögeltillväxt på väggar och avsnittet bör tas bort för att garantera säkerheten.

Instruktioner

•Kapa ut den skadade delen av gips med en mattkniv. Klipp ut en stor nog avsnitt som täcker två dubbar även om den skadade delen är mindre. Använd en rätskiva att vägleda en snygg och även klippa.

•Measure höjd och bredd för det avsnitt som saknas. Sedan markera den på en ny bit av gips och skär den med en mattkniv.

•Fit det nya avsnittet av gips i hålet i väggen för att säkerställa en perfekt passform. Sedan skruva gips i reglarna med eller skruvar och en borr. Om det finns mer dubbar mellan de två slut dubbarna, borra skruvarna i dessa dubbar. Kör en skruv för varje fot längs stud.

•Spread fogmassa eller "lera" med en murslev. Layer leran med flera tunna skikt istället för ett tjockt skikt, att låta varje lager torka innan nästa. Låt den torka i 24 timmar.

•Släta väggen ner med medelstora grovt sandpapper. Applicera primer och färg som behövs.