Giftiga blad på ett apelsinträd

Giftiga blad på ett apelsinträd

Bladen på det orange trädet är inte giftigt i sig själva. Dock behandlas de ibland med gödsel, bekämpningsmedel att behandla insekters angrepp, eller föreningar att behandla sjukdom som kan göra dem giftiga för en tid.

Insektsmedel

Insektsmedel används till att kontrollera bladlöss, vit fluga, svart fluga, Mjölig fel och Sköldlöss. Bomull kudde skala är särskilt svårt att styra. Generellt för att styra dessa skadedjur den första lina av försvar en insekticid tvål, följt av ett vattenlösligt bekämpningsmedel. Om detta misslyckas, används en olja spray. Insektsmedel tvål allmänt tvättar bort bladen lätt, men olja spray är utformad för att vara i dagar, ibland veckor.

Svamp och bakterier

Sooty mögel trivs i honeydew produceras av juice-sugande insekter som bladlöss och vita flugor. I de flesta fall kan det tvättas av; men om den underliggande insektsangrepp är svår då som måste behandlas först. Ibland används en insekticid/fungicid tvål att behandla båda problemen samtidigt. Rester kan finnas kvar på bladen, vilket gör dem giftiga tills det tvättas.

BLADLIK gödselmedel

Även om inte vanligen används för vuxna citrusträd, kan BLADLIK gödselmedel lämna en milt giftiga rester på bladen mellan nederbörd. Som med någon annan produkt, noga överväga någon produkt som används för att behandla ett livsmedelsproducerande träd eller andra växter.