Gerbera växter

Gerbera växter leder tankarna till många-petaled sunburst blommor som väcker att våren har vuxit genom deras levande färger. Ofta används som snittblommor, är gerbera daisies, Gerbera jamesonii, svårare att växa i hemmet trädgården eller växthus än andra växter på grund av deras känslighet för insekter och sjukdomar problem. Överväga om du har tid att ägna till Gerbera innan anpassa dem till ditt trädgårdsarbete utrymme.

Historia

Gerbera daisy växter, även kallad Transvaal prästkragar, är långvariga när de skär, vilket gör dem till ett populärt val som snittblommor. Upptäckt av Robert Jameson i Transvaal, Sydafrika, omkring 1880, skickade han dem till de kungliga botaniska trädgårdarna i England där de heter och inleddes i avel. Populärt i Nederländerna i avel som resulterade i växter närmare sin nuvarande form, dessa blommor gjorde det till Nordamerika tidigt på 1900-talet.

Funktioner

Växer i en mängd olika ljusa och neutrala nyanser, Visa gerbera blommor kronblad i apelsiner, rosa, röda, gul eller vit med ett centrum i djupt röd, brun, svart eller grön. Med på en grupp vana, nå gerbera blommor 3-1/2 till 5 inches i diameter, blommande ovanpå lång, smal kala stjälkar. Riklig bladverk utvecklar närmare marken med hela anläggningen når cirka 12 inches i höjd. Dessa blommor ta många former, inklusive enkel- och dubbelrum blommar. Crested blommor, till exempel Visa en mängd kronblad som nästan förbi centrum medan de flesta enda blommar återspeglar en mer klassisk daisy utseende, enligt Alabama Cooperative Extension System.

Vård

Väx din Gerbera i platser som ger solen under morgonen med skuggade eftermiddagar, när så är möjligt, även om dessa växter tål full sol. Odla gerbera daisies i sandig, väldränerad jord i organiska innehåll för bästa tillväxt. Vatten dina växter endast när det översta lagret av jord har torkat för att undvika fukt som kan leda till svampsjukdom. Gerbera utvecklas bäst med god fertilitet, så gäller en komplett gödselmedel varje månad. Eftersom Gerbera ofta inte får tillräcklig kväve, järn eller mangan, höra med din lokala county förlängning agent om en markprover och fullfölja. Göra föreslagna ändringar av din jord, helst före plantering, som smutsa problem kan snabbt leda till minskad hälsa och efterföljande hälsoproblem.

Överväganden

Eftersom Gerbera är mottagliga för olika insekter och sjukdomar problem, se för plötsliga ändringar eller avvikelser som dina växter växa. Granska dem konsekvent fånga problem innan de blir allvarliga. Leta efter en vit pulver-liknande tillväxt på plant underlag som en underteckna av svampsjukdom mjöldagg gemensamma för gerbera växter. Sök efter ställen, också, som problem som bakteriell blight är också en gemensam angelägenhet, enligt Alabama Cooperative Extension System. Leta efter larver om du märker bladen ser bedraggled och tuggade. För blommor som ser missbildade eller vriden, kontrollera för kvalster eller thrips, buggar små sugande som livnär sig på anläggningen vävnadsvätska.