Gemensamma Ficus skadedjur

Gemensamma Ficus skadedjur

Det finns skadedjur som drabbar ficus växter och störa tillväxten. Ficus växter är oftast inomhus träd. Olika varianter finns, inklusive midnatt, indigo, amstel king, wiandi och Monique. De flesta ficus växter förlora blad under hela året, men med rätt skötsel, dessa växter pågå en lång tid.

Mjölig fel

Mjölig fel är små insekter. Kvinnliga Mjölig buggar är täckta med vitt vax-liknande rester och liknar små bomullstussar. De är ovala och vissa har svansar. Den har ben att gå runt anläggningen. Manliga Mjölig fel ser mer ut som gnats. De har vingar och kan flyga. Mjölig buggar äta växten, och utsöndrar en klibbig substans som lockar mögel som kan döda plantan om obehandlad. Mjölig fel också lämna saliv på ficus anläggningen som är giftigt för anläggningen, dvärgväxt tillväxt och att göra blad faller av tidigt.

Sköldlöss

Sköldlöss är små skadedjur ofta svårt att se på ficus träd på grund av liten storlek och brist på rörelse. De är indelade i två typer: mjuk skalor och hårda skalor. Mjuk vågar flytta mellan grenarna och bladen och utsöndrar en vaxartad lager över sig själva som inte kan avlägsnas. Bepansrade fjäll normalt bo på grenar bara och producera ett hårt yttre skal gjort av gamla hud och vax. Sköldlöss suga vitala vätskor från ficus träd som kan skada eller döda anläggningen. De utsöndrar också en vaxartad substans medan utfodring som kan vara en olägenhet för objekt nära ficus.

Tusenfotingar

Tusenfotingar föredrar fuktiga livsmiljöer och bor ofta i smutsa av ficus växter. De kanske äter blad och stjälkar av ficus plantera men vanligtvis föredrar äter mindre insekter och organismer i jorden. Tusenfotingar kan växa till att några inches lång, även om de flesta är mindre. Om du hittar döda eller levande tusenfotingar i din ficus, ta anläggningen utanför, tömma jorden och ersätta det med frisk jord.