Gasugn luktar roliga efter första förhandslyssna på

Gasugn luktar roliga efter första förhandslyssna på

När du först slår din ugn på när temperaturen börjar att doppa, märker du ofta en stark lukt i luften. Denna lukt kan dröja några dagar och får starkare varje gång gasugn sparkar på. Förstå varför dessa lukter uppstår kan hjälpa dig att felsöka situationen.

Damm i ventilationskanaler

En av de vanligaste orsakerna för en rolig lukt när du först slår din ugn på är bebyggda damm i dina ventiler. Varje rum har ett utlopp och över tid, damm bygger upp även om ventilerna rengörs utvändigt. Avlägsna ventilen och rengör sidor, såväl som området direkt bakom ventilen, med en mjuk, fuktig trasa, som bör ta upp kvarstående dammet och bidra till att minska lukten när du slår din ugn på.

Damm i kanalsystemet

Äldre hus som aldrig har haft deras kanalsystemet serviced sannolikt har år av damm uppbyggd i kanaler. Dessutom, kommer sällskapsdjur hår, hår och andra små partiklar också har byggt upp. När den varma luften passerar över dessa partiklar, värmer det dem, skapa en otäck lukt. Till skillnad från den typiska kort lukt som damm i ventiler kan orsaka, denna lukt kan vara långvariga och förbättras inte med först några användningsområden för ugnen. Om detta är ett problem, kommer att du behöva ringa ett VVS företag komma blåsa ut din kanalsystemet.

Gasläckor

Den mest allvarliga och potentiellt dödliga orsaken till en gasugn att lukta roligt är en gasläcka. Propan och naturgas har inte någon lukt, men gasföretag lägga en ingrediens till gasen att göra det luktar ruttna ägg, som är gjort för att hjälpa dig upptäcka en potentiell gasläcka. Om du luktar ruttna ägg eller en doft som du vill identifiera som "propan", Stäng av ugnen och ring gasföretaget omedelbart. Öppna ett fönster och gå utanför för frisk luft tills arbetarna kommer fram.

Andra dofter

Om du märker en konstig lukt som du inte kan placera, möjligen en mus eller små gnagare kan ha fått in din kanalsystemet och dog. Tyvärr hitta deras kroppar kan vara svårt i ett hus fullt av kanalsystemet. Du kan inte göra mycket annat än sätta med lukten tills kroppen helt förmultnar. Du kan få en doftande panna filtret för att kompensera denna lukt tills det går bort.