Gas tvingade varmluft aggregatet fungerar inte

Gas tvingade varmluft aggregatet fungerar inte

När din ugn inte du, oavsett om det är första gången du slår på för säsongen eller mitt i en snöstorm, är tanken på en dyr tjänst samtal skrämmande. Om naturgas eller propan bränder upp din gas tvingade varmluft värmare, finns det åtgärder att ta till dechiffrera problemet på egen hand innan du ringer i en professionell.

Instruktioner

•Kontrollera inställningen på termostaten. Se till att det är på värme och sedan kontrollera temperaturen. Om det ligger lägre än temperaturen inne i ditt hem, startar påtvingad varmluft gasvärmare inte. Kontrollera att batterierna på termostaten i tillämpliga fall. Digitala termostater fungerar av batteri och inte kan fungera när batterierna förlora sin laddning.

•Hitta kretsbrytaren som styr ugnen i ditt hem kontroll låda. Kontrollera det finns inga lösa sladdar på enheten. Återställ brytaren eller ändra det om blåst.

•Relight pilot ljus om inte upplyst eller kontrollera att tändaren gnistor. Bekräfta lågan på pilot-ljust berör termoelementet. Termoelementet är en sensor som mäter temperaturen.

•Look på gas reglerventilen noga så att den är i öppet läge. Öppna ventilen om den är stängd. Instruktionerna för att öppna din ugn gas ventil kan variera utifrån modellen.

Tips & varningar

  • Ibland smutsigt luftfilter kan orsaka gas tvingade hår värmare att producera mindre värme än önskat. Byta luft vid varje förändring av säsongen.
  • Om du är obekväm utför felsökningsstegen på egen hand, kontakta en licensierad uppvärmning och kylning entreprenör för att titta på din ugn. Om termoelementet behöver bytas ut, ringa en professionell eftersom han kommer att behöva stänga av gasen innan du byter enheten.
  • Om du hittar lös tråd någonstans på enheten, inte försöka felsöka ytterligare och i stället ringa en professionell värme och kyla reparation företag.