Gårdsplanen sluttning landskap idéer

Gårdsplanen sluttning landskap idéer

Lever på en sluttning orsakar gården och landskapsplanering problem för villaägare. Vatten urholkar sluttningen och landskapsplanering bort, medan tvätt grumligt vatten på dina grannar. Slåtter kan variera från att vara en smärta i nacken att vara svårt att ens vara livshotande om backen är brant nog. En bra, väl-men-out landskapsarkitektur plan kan lösa flera problem, och att både du och din utförsåkning grannar till fred även i den tyngsta åskväder.

Inget gräs

Gräset fungerar inte som erosionsskydd på en sluttning. Las Pilitas plantskola webbplatsen säger, "alla studier som gjorts någonsin rekommenderar mot sådd gräs" på kullarna. Gräset är grunt rotade, och alla på samma djup både under och över marken. Det finns inget på olika nivåer tillgängliga att fånga rinnande vatten. Gräset är dessutom antingen klippa, vilket kan vara farligt, eller skurna, som leder till en ogräs-angripna, dåliga utseende röra på framsidan.

Mängd

Plantera en mängd native-till-din-area växter med perenner, buskar och träd. Du en blandning av tät stickad grunt rotade växter som håller ytan jorden på plats och djupt rotade växter som håller den större massan under ytan från att flytta. En mono kultur med endast en typ av växter, oavsett hur bra det är annars ger inte skiktad försvar du behöver mot rinnande vatten. Inhemska växter generellt kräver mindre omsorg och vatten än växter från andra områden, och är mer anpassade för att hantera de lokala regn villkor. Växter med olika egenskaper under säsongerna ge gården mer curbvädjan.

Orientering och skugga

Riktningen på lutningen är viktigt i landskapsarkitektur din sluttning. Vissa växter göra mycket bättre än andra står inför direkt solljus. Om du vill ha en viss anläggning för dess jord-lagring anlagen men det är inte en sol-älskare, måste du ge lite skugga under dagen. Plantera det bakom högre växter eller under växter med stora blad kan ge lättnad det behöver från solen. Om din sluttning i skuggan mycket av dagen, då behöver du växter som gör bättre med mindre sol.

Terrasser

Terrasserna är hårt arbete för att installera, men de kan lägga obestridliga charm och skönhet till gårdsplanen när det görs rätt. En terrasserad kulle reklamationer för traditionella landskapsarkitektur och kreativa idéer. Blommor kan mars ner terrassen, varje nivå med ett eget färgschema. Buskar på båda sidor på alla nivåer kan leda ögat upp och ner. Om terrasserna är tillräckligt bred, kan en av dem även hållas öppna för gräs och en parkbänk. Detta kan du sitta och njuta av utomhus på en kulle täckt med växter som skyddar din investering, och som tillhandahåller skönhet samtidigt.