Friska hushållsprodukter

Friska hushållsprodukter

Mycket pengar spenderas på multivitaminer, hälsa substitut och gruppträning för att få friskare och piggare. Men tenderar de flesta människor att glömma det finns en hel del produkter i närheten av deras hushåll som kan ge impulser till deras allmänna hälsa, och även bli av vissa sjukdomar och krämpor också.

Drinkables-vatten och mjölk

Experter rekommenderar dricka minst åtta glas vatten om dagen. Vatten är nödvändigt för nästan alla funktioner i den mänskliga kroppen, inklusive matsmältning, omsättning, kontrollera av nerver, hormoner och muskler, och också upptaget av näringsämnen. Vatten hjälper avgiftning av kroppen som det hjälper till att eliminera restprodukter från kroppen genom svettning, urinering, tårar, slem och avföring. En annan viktig dryck är mjölk, som är källan till en stor mängd näringsämnen i kroppen, inklusive vitamin A och B, kalcium, fosfor, kolhydrater, magnesium, zink, riboflavin och protein. Det hjälper till att främja god benhälsa, stark immunitet, slät hud och förebyggande av hälsofrågor som karies, andningsproblem, benskörhet, högt blodtryck, fetma och även vissa cancerformer.

Mat objekt-frukter och grönsaker

Gröna bladgrönsaker är kanske de mest hälsosamma livsmedel som tillhandahålls av naturen. De är ofarliga, kan de konsumeras i nästan alla belopp. Färska grönsaker göra underverk för att förse kroppen med alla nödvändiga näringsämnen. Gröna grönsaker har flavonoider och olika sorters karotenoider som hjälper till att förhindra flera sjukdomar inklusive hjärta och kärl problem, cancer och stroke. Kål, brysselkål och broccoli har anti-cancer egenskaper och vitlök är mycket hälsosamt för hjärtat. Nästan alla frukter är också bra källor av olika näringsämnen som krävs av kroppen för optimal tillväxt, reparation och underhåll.

Kryddor kryddor och örter

Kryddor inte bara lägga till smaken i livsmedel, men också bidra till hälsa. Chilipeppar har capsaicin, som hjälper i kampen mot prostatacancer och sår, lindra smärta och främja hjärthälsa. Kanel är bra för blodkärlen och hjälper till att hantera socker i blodet och sänka kolesterol. Persilja hjälper i förbigående njursten, förhindra artär buildups och förhindra dövhet. Vitlök har antibakteriella, antivirala och anti-svamp egenskaper som hjälper i att stoppa blodproppar i artärerna. Rosmarin har anti-inflammatoriska effekter som förbättrar cirkulationen och immunitet och minska graden av astmaattacker. Dessutom rosmarin också hjälper till att förbättra erkännandet och minne.

Eteriska oljor

Doften av pepparmynta eterisk olja fräschar upp andedräkten, lindrar illamående, stannar klåda och lindrar överarbetade musklerna. Lavendelolja kan användas outspädd, och hjälper till att förbättra sömnkvalitet, bekämpa urinvägar, lugnande nervsystemet, kampen mot ledvärk och motverka högt blodtryck, akne och andningsproblem. Sesamolja är inte bara en bra fuktkräm, men också hjälper till att sänka blodtryck och stress. Slutligen, rosenolja förbättrar hormonbalans, behandlar klimakteriet, förbättrar sexuell hälsa och gör huden friskare.