Framgång på torris mögel borttagning

Framgång på torris mögel borttagning

Mögel i ditt hem kan orsaka allvarliga fysiska problem och leda ett hus till obeboelig. Torr-is blästring mögel borttagning har en hög framgång, skadar inte miljön och är inte så arbetskrävande som andra former av mögel sanering. Mögel är spore borttagning nära 100 procent.

Torr-is

Torris, tillverkad av flytande koldioxid, CO2, är i flytande form när under högt tryck. Under normalt tryck, hälften består av fasta ämnen och den andra hälften av gaser. Den fasta delen är komprimerade i nuggets, pellets eller block. Vanliga pellets storlekssortering för torr-is blästring är en åttondel av en tum.

Jämföra metoder

Enligt föreningen för anläggningar Engineering eller AFE är torr-is blästring metoden mer framgångsrik för mögel borttagning än andra vanliga tekniker, inklusive skrapning, slipning och borttagning av tråd borstning. "Torr-is processen rensar som grundligt eller mer så och i dramatiskt mindre tid," enligt AFE. Det rapporterar också att metoden kolsyreis skapar mindre behov av sanering efter användning och är lika snabb som en annan vanlig metod: bakpulver sprängning.

Torr-is blästring

För att ta bort mögel, är torris pellets blästrade med en torris pistol i hög hastighet på rengöring ytan. Det tar bort mögel och andra föroreningar av ett system inte olikt högt vattentryck, att skapa en snabb spolning av området. För att ta bort mögel, gör torr-is blästring det genomsnittliga jobbet i 60 procent mindre tid än andra mögel sanering metoder. Det rensar även ut små utrymmen som är svåra för handhållna verktyg att komma åt.

Beredning

Innan du använder torr-is blästring, måste andra grundläggande mögel sanering åtgärder göras. Alla mattor eller gips med mögel exponering måste tas bort och kastas ut. Något område av bostaden utan mögel exponering måste isoleras så att sporer kan inte ange eller trackar i från förorenade platsen. Använd ett Högeffektivt luftfilter för partiklar för att skapa undertryck. När detta är gjort, får torr-is blästring användas för stöd balk och plywood rengöring. Teknikern kommer att använda den bästa munstycken för trä genomgår behandling. Torris är svepte längs synliga bjälkar och väggar. Efter behandling, vakuum området grundligt, sedan tillämpa mögel-hämmande spray.