Förvaring av pioner

Plocka pioner fortfarande i sin linda tillstånd flera veckor innan en händelse och lagra dem i ditt kylskåp tills de är redo att användas. När det behövs, kan dessa härdiga blommor återupplivas i vatten och får blommar normalt.

Instruktioner

•Välj pioner med en väl utvecklad knopp. Rekommenderar, att knoppen är varken för löst eller för kompakt. Nypa knoppen lätt. Den bör ha konsekvensen av en mjuk marshmallow. Skär pion, lämnar ett 14-16 tum skaft kopplad till knoppen.

•Strip av de flesta av bladen, lämnar bara ett par dekorativa blad under knoppen. Bristen på bladen innebär att blommorna blir för blött under tiden i lager.

•Bundle pioner i grupper om 10. Se till att alla kvarvarande bladen är pekade upp mot stammen så att de inte bryta under lagringen. Linda in bunten i ett ark av tidningen.

•Sätt den pappers-inslaget pion bunt inuti en plastpåse, som en matkassen eller långt, slanka påsar används för att lagra tidningar för leverans.

•Ställ in ditt kylskåp till den coolaste inställningen, som bör vara i spänna av 36 till 40 grader. Pioner förvaras vid denna temperatur kan pågå i tre veckor eller mer. Lagra påsar med pioner platt på en kylskåp hylla.

•Ta bort pioner från kylskåpet minst 12 timmar före användning. Trimma ändarna torkade bort stjälkar, placera stjälkarna på djupt vatten och lagra dem i en sval, skyddad plats. Knopparna ska blommar naturligt efter flera timmar.

Tips & varningar

  • Som några blommor inte skulle överleva lagringsprocessen, ned fler pioner än du tänker använda. Klipp bara några stjälkar från varje pion anläggningen att hålla anläggningen återstående friska. Att ytterligare tid för tätt packade pion knoppar att återuppliva och blommar i vatten efter uttaget ur lager. Övervaka villkora av stjälkarna under lagringen. Om tidningen blir blöt på grund av fukt absorberas från blommorna, ignorera det och Linda stjälkar färsk tidning.
  • Svampen kan utveckla på lagrade pioner och kan förstöra utseendet av blommar. Om dina pioner är känsliga för svamp angrepp, behandla dem med en fungicid innan du förvarar dem i kylskåpet.