Förvaring av hyacint lökar köpte under våren

Förvaring av hyacint lökar köpte under våren

Hyacinter blommar normalt i våras erbjuder härliga blommor i täta klasar. Varianter inkluderar enkelrum, dubbelrum och multiflora hyacinth, den senare erbjuder en lös display av blommor mindre formell än klassisk enkel eller dubbel Blom. Spara hyacint blomsterlökar på våren så kan du tvinga en Blom senare i år kan du nöjet att njuta av dessa iögonfallande skönheter i slutet av sommaren och början av hösten.

Instruktioner

•Använd stora hyacint lökar fritt från mögel som är tät och tungt för de bästa chanserna att en full blom. Det är OK att lagra lökar i flera veckor i kylskåp innan planteringsjord i en ventilerad väska med träspån, men hålla dem borta från alla livsmedel källor. Hyacinter är giftiga.

•Mix din egen jord mix från lika delar av varje av följande: perlit och vermikulit, spagham mossa och jord. Använd inte vanlig trädgårdsjord eller planteringsjord mix.

• Fyll en kruka 3/4 av vägen full med jord mix. Fyll behållaren med lökar och ordna ytterligare jord löst runt lökarna för hyacint. Undvika packning behållaren upp med jord.

•Sätt potten i ett kylskåp som inte används för förvaring av livsmedel.

•Håll hyacint lökarna i kylskåpet i 14 veckor att inleda en Blom. Kolla krukväxtjord regelbundet för fukt, och tillsätt vatten efter behov. Håll jorden lätt fuktig, men inte tungt mättade. En full blom kommer att ske flera veckor efter lökarna tas ur kylskåpet.

Tips & varningar

  • När du lagrar lökarna i en nätpåse, i kylskåp för förvaring av livsmedel, tydligt märka påsen och placera den i ett vegetabiliskt bin, från alla andra poster.
  • Aldrig förvara hyacint lökar i kylskåp används för mat om små barn bor i hushållet.