Förvaring av Geranium frön på vintern

Pelargoner är populära växter som producerar stora blomningar och rika gröna blad. De är relativt lättskött och kan odlas både inomhus och ute. Kvaliteten på en växt återspeglas ofta kvaliteten på utsädet, varför det är viktigt att ge adekvat vård för fröna. Hur du lagrar din pelargon frön över vintern är avgörande. För att ge din geranium sin bästa chans, måste du först ta hand om fröna.

Instruktioner

•Lagra dina geranium frön i rumstemperatur. Geranium frön räcker ungefär ett år vid förvaring i rumstemperatur. Om de är kvar utomhus och utsätts för det kalla vintervädret, kan kvaliteten på fröna ändras.

•Förvara din geranium frön i containrar. Tillåta dina frön att förbli i paket, eller lagra dem i lufttäta glasbehållare. När kvar ute i fria, kan fröna krossas eller skadade på annat sätt. Dessutom hjälper släpps ut fröna i behållare till att hålla dem vid stabil temperatur.

•Plant din geranium frön inomhus i mitten av januari. Sedan antingen lämna pelargoner inomhus eller transplantera dem utanför när risken för frost är borta.

Tips & varningar

  • Torkade frön kan pågå upp till 10 år. dock måste du torka dem ut med hjälp av rätt teknik. Exponera dina frön till 100 grader F temperaturer i sex timmar att torka dem ut på lämpligt sätt--antingen i en ugn satt till 100 grader, dörren är öppen eller i skuggan på en 100-gradig dag. Placera sedan torkade frön i lufttäta behållare.