Förvaring av färskt från trädgården vitlök

Förvaring av färskt från trädgården vitlök

Vitlök är en hälsosam mat används för att smaksätta kött, recept och andra grönsaker. Vitlök växer i lampor och varje lampa innehåller flera vitlöksklyftor. Som lök har vitlök en torr hud på utsidan som omfattar ätbara insidan. Färsk vitlök från trädgården är smakrika när serveras hackade upp rå i sallader och andra rätter eller när sauterade, grillade eller stekta. Korrekt lagring av färsk vitlök från trädgården säkerställer lökar av vitlök håller längre och hålla sig fräsch.

Instruktioner

•Torka smuts bort vitlök lökar och toppar med en ren trasa. Fukta trasan bara lite för att ta bort envisa smuts och sedan torr vitlök lökar.

•Ställ in vitlök lökar på en kylning rack och tillåta dem att sitta i två veckor i rumstemperatur i en torr plats med luftcirkulation.

•Kapa toppar av vitlök lökar, inom en tum av glödlampan. Toppar liknar den långa, gröna delen av grön lök. Toppen av vitlök lökar måste trimmas och kastas innan du förvarar vitlök.

•Placera hel vitlök lökar i en maska väska. Lagra nätpåse på en plats som är torrt, mörkt och coolt att hålla vitlök färsk och färdiga att använda för tre till sex månader.

Tips & varningar

  • När du tar bort en vitlöksklyfta från glödlampan, bryta det med fingrarna och dra från glödlampan. Om kryddnejlika är verkligen fastnat och du måste använda en kniv, skär bara kryddnejlika du använder så resterande kryddnejlika inte torkar ut.
  • Kasta bort vitlöksklyftor eller lampor som tur tan eller brun eller känner mosig.