Förvaring av dagliljor

Dagliljor är perenna växter och de kallas dagliljor eftersom många av dem blommar under dagen och antingen nära eller förlora sina kronblad på natten. De är lågt underhåll blommor som klarar sig bra i många typer av jord med varierande mängder av vatten. Dagliljor behöver en vintersäsong att uppdatera sig, men om sina rötter inte är etablerade i marken under oktober, är det bäst att förvara dem genom vintern.

Instruktioner

•Freeze nyförvärv pollen för upp till ett år innan du använder den. Skrapa av pollen från ståndare i nyförvärv och placera den i gelatin kapslar. Försegla kapslarna och placera dem i en märkt lagring badkar med en kiselgel påse i frysen. Skriv datum och identifierande färger eller märken från blomman på etiketten med en permanent spritpenna.

•Refrigerate frön i märkt själv täta plastpåsar. När frökapslarna mogna och slå på nyförvärv, etikett själv försegla påsar med datum och identifiera färger eller märken från moderplantan. Släpp alla frön från fabriken i påsen och förslut den. Placera påsen i kylskåpet tills du är redo att plantera frön från frökapslarna.

•Hitta ett utrymme som bara är mellan 35 och 45 grader Fahrenheit under vintern. Om du har en lagring skjul i din trädgård eller i en kall förvaring i ditt hem, fungerar de som bäst. Fyll en hink halvvägs med fuktig torv och doppa undersidan av nyförvärv lökarna i torven och lämna dem där tills du plantera dem efter sista frosten på våren.

•Let krukväxt dagliljor fortsätter att växa i ett växthus under vintern, om du inte har en chans att plantera dem i början av hösten. Du kan använda antingen en kall eller varm växthusgaser att lagra krukväxter dagliljor. Se till att du fortsätter att vattna dem under hela säsongen, men låt inte dem frost. Använd inte ett kallt växthus som får ner till 28 grader på natten.

Tips & varningar

  • Dagliljor som har etablerat sig i marken gör bra där under vintern och behöver inte vara transplanteras eller flyttat in i ett växthus. De börjar tillväxt på våren igen på egen hand.