Förökning av Dragon fruktträd

Dragon frukt kommer från en clambering kaktus, röd pitahaya, som kan växa till träd-liknande proportioner. Anläggningen är infödd till Centralamerika och har vackra natt blommande blommor som utvecklas till röda väggar, vitt fruktkött oval frukt. Dragon fruktträd blev populära i Vietnam omkring 1960, där växten fick namnet dragon frukt.

Förökning metoder

Det enklaste sättet att sprida dragon frukt växter är av sticklingar. De kan också odlas från frö. Ta sticklingar när växten växer aktivt. Frön kan startas helst inomhus. Kaktus är skadad genom frysning väder.

Sticklingar

Ta sticklingar från en gren som är över ett år gammal. Skär grenen där det går huvudstam eller möter upp med årig vävnad. Placera Sticklingen i en skuggig plats i flera dagar så att en Valk att utveckla på den avskurna änden. Sedan lägga styckning i kaktus krukväxtjord, minska slutet. Rötter bör bilda ett par veckor.

Frön

Ta bort en mogen frukt från trädet dragon frukt och separata frön från fruktköttet. Skölj fröna ren med hjälp av en te-sil. Lägg våta frön ut på hushållspapper för att torka. Plantera beredda frön i kaktus jord, som knappt täcker dessa. Hålla behållaren fuktig och delvis täcka den med plastfilm eller en glasruta. Avslöja behållaren när plantorna är 1 tum lång.