Formel för hur mycket betong att beställa för i ett område

Numera hittar vi många användningsområden för betong. Från grunden som byggnader sitta på att trottoarerna använder vi, används betong där en fast och stabil yta behövs. När du beställer betong från en transit-mix företaget, uppmanas du att välja hur mycket du behöver. Hur vet du att du har tillräckligt för att avsluta projektet? Hur undviker man beställa mer betong än du faktiskt behöver? Det är därför viktigt att veta hur man beräknar hur mycket betong som behövs.

Hur är konkreta säljs?

I USA säljs betong av kubik gården. En cubic yard material ordnade i en kub form skulle vara en gård bred, av en yard lång, av en gård djup. Dock kräver många applikationer där betong används--som en trottoar eller en grund för en verktyget skjul, till exempel--inte att betong hällas en gård djupt försjunken i ett dike eller utgrävda fot.

Beräkna hur mycket betong att beställa

Eftersom betong säljs i kubik varv, kan det vara lättare att konvertera måttenheten till kubikfot. Med en linjär gården equaling 1 linjär fot, 1 cubic yard är lika med 27 kubikfot (3 fot bred x 3 fot lång x 3 fot djupt).

Första, låt oss avgöra hur konvertera djupet av gjuten betong. Beroende på hur betongen ska användas--behöva såsom för en uppfart eller en trottoar--djupet av gjuten betong inte vara mer än ett par inches tjock. För att bestämma tjocklek i form av fötter, dela upp hur många inches tjock betong kommer att av 12. Detta ger ett antal när det gäller hur många fot tjock betong är. Exempelvis om en gångväg är planerad till 6 inches djup, som skulle komma ut till ½ fot i tjocklek.

När du har planerat tjockleken bestäms, mäta bredden och längden på det område där betongen kommer att hällas, och beräkna hur många kvadratfot måste du täcka i området hällde. Till exempel, om du planerar att hälla en gångväg som är 10-fot långa och 4-fot bred, området måste du hälla blir 40 kvadratfot.

Multiplicera området med djupet i betongen för att få antalet gårdar av betong behövs. I exemplet har vi tänkt, planerade gångvägen är 4 fot bred, 10 fot lång och konkret kommer att hällas 6 inches djupt. Multiplicera var och en av dessa mätningar i fötter (4 fötter x 10 fot x ½ fot) för att få hur många kubikfot av betong behövs (20 kubikfot).

För att konvertera kubikfot i kubik gårdar, dela dina resultat av 27. Således, för prov gångvägen ovan, ett minimum av 0,74 kubik gårdarna av betong behövs.