Förebyggande av mögel & frånluftsfläktar

Frånluftsfläktar ta bort lukt, rök eller fukt från ett rum eller en byggnad. Alltså, de är en viktig del av värme, ventilation, och kylsystem (HVAC). För bästa resultat behöver utsugs hållas mögel gratis. Anställa en handfull enkla taktik kan göra detta möjligt, och ingen av dem kräver några starka kemikalier eller massor av armbåge fett.

Rengöringsmedel

Ett syfte med frånluftsfläktar är att kontrollera luftfuktigheten i ett område. fläkten drar fukt ur det fuktiga området, vilket säkerställer att området inte blir alltför fuktig. På grund av denna funktion, utsugs utsätts ständigt för fukt, och om temperaturen är tillräckligt varmt, mögel kan växa på fläkten. Torka av fläkten med jämna mellanrum med en naturlig fungicid som vinäger eller citron juice; dessa är sura, och formar göra inte också i sura miljöer. Tea tree olja är också en mycket potent fungicid som kan torkas på fläkten.

Avtorkning frånluftsfläkt med en naturlig fungicid kan döda mögelsporer som redan finns på fläkten, men det kan också göras som en förebyggande åtgärd. Avtorkning fläkten tar bort alla organiska ämnen som kan upprättas på fläkten, vilket förhindrar mögel eftersom mögel lever på organiskt material.

Filter

Mögelsporer är ofta instängd i filtren för HVAC-system. Om filtren inte rengörs ordentligt eller ändrat tillräckligt ofta, kommer de bli grogrund för mögel kolonier. Kontrollera dina VVS filter ofta och ersätt som behövs. Detta förhindrar mögelsporer från växer så produktivt i VVS-system och cirkulerar genom fläkten.

Ventilation

Ventilation är en av de bästa sätten att förhindra mögeltillväxt. Se till att din frånluftsfläkt ventileras ordentligt. Om din frånluftsfläkt skjuter bara fuktig luft in i en mörk krypgrund eller annat mögel-vänlig område, kommer att sedan mögel bara samla och växa där den fuktiga luften blåses och på fläkten, eftersom det finns ingenstans för sporer att utveckla. Se om du kan omdirigera avgassystem fan luftar rutten, om det behövs.

Temperaturen

Många arter av mögel gör bäst i temperaturer över 75 grader. Således, om du måste ha en frånluftsfläkt i hög luftfuktighet rum som badrummet, din fan är mer sannolikt att vara mögel gratis om du stänger ner termostaten. Luften kan fortfarande vara fuktigt det är dragen genom fläkten, men den svala temperaturen kommer att förhindra mögelsporer från att ha en verkligt bekväma tillväxt miljö.