Fördelarna med epoxi belagda stål barer

Epoxy-överdrag bars används ofta för att stödja betongkonstruktioner, och de har en mängd fördelar. Viktigast är korroderar de inte lika lätt som vanliga stålstänger, vilket gör strukturen senast längre och också gör det säkrare. Ja, alla fördelar av epoxy-överdrag stålstänger länka tillbaka till stabilitet och allmän säkerhet.

Barriär

Epoxi på stålsätter bommar för handlingar som en fysisk barriär för salter. Detta håller korrosion till ett minimum som saltar strike epoxi och studsa snarare än att ta tag i stål och korroderar det. Det fungerar också som en elektrokemisk barriär, att göra en liten ström över stål baren som stöter bort salter innan de ens kontakt med epoxi.

Underhåll

Epoxy-överdrag stål armeringsjärn är låg-underhåll. Epoxin måste endast sättas en gång, och från denna punkt fram barer har minskat korrosion. Detta är mycket enklare och billigare än det skulle vara att ständigt övervaka, justera och ersätta armeringsjärn, vilket tillåter en projektets ledningsgrupp att ägna sitt underhåll resurser till andra, mer angelägna frågor.

ROI

Beläggning stålstång med epoxi erbjuder en enorm avkastning på investeringen (ROI). Detta beror på att kostnaden och tiden för beläggning barer med epoxi är väsentligen mindre än kostnaden för att ersätta en betongkonstruktion som en motorvägen överfart. Detta innebär att med hjälp av epoxy-överdrag stål barer är ett exempel på att göra en stor inverkan i framtiden med en liten förändring i nuet.