Fördelar & nackdelarna med en sol damm

Fördelar & nackdelarna med en sol damm

Trädgård dammar lägga liv och intresse till en trädgård eller bakgård område, men damm pumpar, filter och belysning kräver ström för att fungera. Typiskt, damm utrustning drivs med el från nätet för nytta och måste vara ansluten till elnätet, men detta är inte det enda valet. Ett annat alternativ för backyard pond makt är solenergi. Växter i dammar använda solenergi för att växa, och nu pumpar i konstgjorda dammar kan förlita sig på solenergi också.

Kostnad-drift

Soldriven dammar är i huvudsak att fungera. De Lägg inte din elräkning eftersom all makt krävs för åtgärden genereras av en solpanel som använder fri energi från solen. Efter den initiala kostnaden för att installera en sol damm system, kommer att solpaneler generera gratis power i årtionden innan de kräver ersättning. Dessutom är underhåll för dessa system i allmänhet enkel och billig.

Även om den initiala kostnaden för en sol damm är oftast högre än för ett traditionellt system på grund av komponenten ytterligare solpaneler, är de fortfarande prisvärt. Genomsnittliga sol damm kit kostar mellan $60 och $200 eller mer från och med April 2011. Majoriteten av kostnaden går in i utgrävning och konstruktion, inte de faktiska solpanelerna.

Miljövänliga

En damm som drivs av solenergi istället för El bidrar inte till den miljömässiga skador i samband med andra kraftkällor, särskilt kol och kärnkraft. Solar-genererade elektricitet orsakar inte utsläpp av växthusgaser, som bidrar till den globala klimatförändringen. Solar power generation orsakar inte surt regn och vattenföroreningar från tungmetaller vägen kol-sourced elektricitet gör. Dessutom använda solsystem inte upp värdefulla vattenresurser för att generera kraft som både kol och kärnkraftverk.

Flexibiliteten i läge

Solar dammar begränsas inte av närhet till ett eluttag. De kan placeras var som helst som är lämplig för att bygga en damm, oavsett avståndet till närmaste uttaget, så länge det finns tillgång till direkt solljus nära dammen platsen. Eftersom de inte Anslut till ett eluttag, kräver de också färre fula sladdar att hantera och dölja från vyn. Färre ledningar innebär en minskad installation kostnad, eftersom du inte har att begrava någon elektriska ledningar.

Soligt läge

Den största nackdelen med solar dammar är att de kräver solar tillgång att fungera. Om en webbplats är mestadels skuggas av höga träd eller på den skuggiga sidan av en byggnad, kan det inte vara en bra kandidat för solenergi. Dammen sig behöver inte vara i solen, men ett angränsande läge som får full sol är nödvändigt för solpanelen. En annan nackdel är att solpanelen är ofta synliga och kan vara fult. Det är svårt att dölja från Visa eftersom det måste vara ute i det fria där den kan samla så mycket solenergi som möjligt.