Fördelar & nackdelarna med en Mesh poolskydd

Fördelar & nackdelarna med en Mesh poolskydd

Under vintern är ett poolskydd nödvändigt för att hålla blad, grenar och annat skräp ur poolvattnet. Det finns en mängd olika pool cover alternativ att välja mellan, men en av de mer intressanta val är en mesh cover. Den är tillverkad av en stor bit av mesh med fina hål som blockerar skräp men tillåter vatten från regn och snö att rinna igenom så inga pölar form ovanpå locket. Om du funderar en mesh cover, väga både fördelar och nackdelar med att avgöra om det är rätt passform för din pool.

Fördel--hållbarhet

En av de största fördelarna med en mesh poolskydd är slitstyrkan. I genomsnitt kan en mesh poolskydd senaste 10 till 15 åren jämfört med sju till 11 år för fast, vinyl täcker. Eftersom vatten inte kan bygga upp på den, tvingas att maskorna inte bära vikten av vattenpölar eller annat skräp. Som ett resultat, finns det mindre stress på omslaget och mindre risk för skador.

Fördel--pris

Eftersom det inte kräver så mycket material som en solid täckning, kostar en mesh poolskydd vanligtvis mindre. Som ett resultat, är det ett mycket attraktivt alternativ om du är på en budget. Eftersom det varar också längre, kan en mesh poolskydd avveckla att vara ett mycket kostnadseffektivt alternativ för din pool.

Fördel--lätt att installera och ta bort

Solid, vinyl täcker kan vara extremt tunga, särskilt när täckt med vatten, och kräver vanligtvis minst två personer installera och ta bort. Mesh täcker, å andra sidan, är gjorda av ett lätt material så du kanske kan installera och ta bort locket själv. Dessutom, eftersom vatten inte bygger på ytan av en mesh cover, behöver du inte oroa med en dränkbar pump för att rensa locket innan borttagning.

Nackdelen--Smuts och skräp passera genom

På grund av den öppna väva designen kan en mesh cover vatten från regn och snö för att passera genom den. Det hindrar pölar på omslaget och användning av en pump, innebär det också att smutsigt vatten kan komma in poolen, smuts, damm och andra partiklar av skräp. Som ett resultat, när du öppnar din pool under våren, kan du behöva göra mer borstning och dammsugning att du skulle göra om du hade använt en solid täcka. Du kan också behöva ytterligare kemikalier för att desinficera vattnet.

Nackdelen--Ljus passerar genom

Som med vatten, kan öppna nettas materialet i en maska cover solljus att passera genom att vattnet inuti poolen. Alger, mikroskopiska växter som växer på väggarna i pool och bilda en hala film, är mer benägna att växa när poolen får direkt solljus och vattnet blir varmt. När det växer, kan ett alger angrepp vara mycket svårt att ta bort. Följaktligen kan du behöva öppna din pool tidigare om du har en mesh täckmantel för att förhindra alger blommar.