Fönsterbräda fönsterformat

Fönsterbräda fönsterformat

En fönsterbrädan är den plana, horisontell del av trä, sten eller PVC vid basen av ett fönster som tar emot och håller fönster bågar eller casement. Ett fönster behöver inte en fönsterbräda för att kunna manövreras, men de är en populär designval eftersom de tillför ett tilltalande fokus till basen av fönstret. Fönsterbrädor önskas ofta för att visa upp objekt som krukväxter och glasmålningar.

Wood Sills

Trä fönsterbrädor är billiga i pris och produceras enkelt, vilket gör dem till ett populärt val för många villaägare. Trä sills kan spricka, röta eller mögel lätt, vilket kan orsaka läckage eller även andningsproblem. Kostnaden för att ersätta skadade trä sills kan bli högre än den ursprungliga investeringen av en mer hållbar fönster fönsterbräda stil. Om en trä fönsterbräda väljs, är det viktigt att skydda den yttre sill med ett aluminiumhölje.

Marmor fönsterbrädor

Marmor fönsterbrädor är ett utmärkt val som ger en high-end utseende med överlägsen hållbarhet. Marmor är lätt att rengöra och kräver lite underhåll till husägaren. Marmor är robust nog att hålla kalla och varma temperaturer och är vattenavvisande. Marmor fönsterbrädor finns i bredder av 4 inches, 5 inches och 6 inches och kan beställas i olika färger för att matcha någon hem dekorera. Deras vatten och röta motstånd gör dem idealiska för att visa objekt som krukväxter. Även om detta material var en gång reserverad för påkostade herrgårdarna, fler och fler villaägare splurging på marmor för dess polerad och långvarig utseende.

PVC Sills

PVC fönsterbrädor är mer hållbara alternativ till fönsterbrädor, men de är inte lika hållbart som marmor fönsterbrädor. De är dyrare än trä sills, men mycket billigare än marmor fönsterbrädor. PVC är relativt lätt att rengöra och är ganska tålig, med tanke på de är gjorda av plast. PVC har en tendens locka mögel i fuktiga miljöer, särskilt om den fönster och fönsterbräda inte är ordentligt isolerade. För att bekämpa fuktproblem, många husägare kan placera bakpulver lådor i fönsterbrädan, men detta är inte ett estetiskt tilltalande utseende.

Kakel Sills

Kakel är ett annat populärt val i fönstret fönsterbräda stilar. Kakel fönsterbrädorna har inte samma problem med fukt retention som trä och PVC fönsterbrädorna och är ett attraktivt alternativ till marmor. Fogarna mellan plattor kan lätt bli slitna eller smutsiga, vilket gör din fönsterbräda mindre attraktiva. Ett annat vanligt problem med kakel fönsterbrädorna är det kakel kan brytas lätt, särskilt om den inte är placerad korrekt eller om träffas slarvigt av tunga föremål.