Följeslagare växter för tomater

Följeslagare växter för tomater

Kamrat plantering är ett hållbart sätt att växa friska tomater utan att använda giftiga bekämpningsmedel. Många bra följeslagare växter för tomater är också frisk och smakrik kryddväxter. Inte alla örter är bra att plantera intill en tomat, emellertid. När tränar följeslagare plantering tekniker, är få rätt växter intill dina tomater det första steget till framgång. Fördelarna går inte bara en väg, tomater öka tillväxten av vissa andra välsmakande grönsaker växter också.

Örter och tomater

Doftande örter hålla skadedjur borta. Basilika och tomater går också ihop i trädgården som de gör på plattan. Plantera två eller tre basilika växter vid basen av varje tomatplantor. Inte bara basilika förbättra tomat smak och tillväxt, men det kommer också att hålla mygg och flugor bort. Plantera vitlök mellan varje tomatplantor avskräcka röd spindel kvalster och lägga till några persilja växter för att förbättra smaken. Lök, gräslök och mynta är stickande örter som håller skadedjur bort och är kompatibel med tomater.

Blommor och tomater

Blommor planterade i tomat trädgården lägga till färg och mängd, men de är också mer än bara en vacker tillägg. Plantera ringblommor överallt--de hålla jorden frisk, förhindra oönskade jord nematoder och avskräcka många av de gemensamma trädgård skadedjur. Den ljusa, årliga blommor lägga till färg i trädgården och locka nyttiga insekter till din tomat lapp. Ringblomma, även kallad ringblomma, håller skadedjur bort. Som en extra bonus, kronbladen är ätliga och lägga till färg till sommaren sallader och desserter. Nasturtiumsna och petunior är två mer vackra blommor som gör goda kamrater i en tomat trädgården.

OSÄLLSKAPLIG i tomat trädgården

Medan vissa växter förbättra eller i bästa inte undergräver tomater, undviks bäst några växter i tomat trädgården. Undvik fanersvarvning tomater med kål, broccoli, kålrabbi och andra medlemmar av familjen cole, eftersom den kommer att sakta tomater tillväxt och utveckling. Tomater och potatis är inte en bra match - båda lider av det samma fördärv och när detta påverkar en, det snabbt kommer att påverka andra. Majs är en annan kamrat en att undvika, eftersom båda är utsatta för en mask som kan överföras mellan de två grödorna.

Tomaterna dra av andra medlemmar i trädgården

Tomater öka andra växter också. En bädd av sparris med några tomatplantor utspridda genom kommer att ha mer motstånd till sparris skalbagge. När planterade med rosor, att tomater förhindra svart fläck, en svamp som angriper rosor. Tomater följeslagare väl med gurkor, bönor, ärtor, paprika och sallad. Morötter och tomater också gå bra tillsammans; morötter kan vara lite hämmad, men deras smak kommer att vara överlägsen.