Fogtätning munstycke Tips

Fogtätning munstycke Tips

Du kommer att få genom att lägga en sträng av täta sprickor eller springor på insidan eller utanför ditt hus. Inte bara kommer det göra en vattentät tätning på allt från fönsterkarmar till badkar och kakel omger, det kommer också täta de luckor och hål som slösa energi och därmed spara pengar på dyr uppvärmning och nedkylning räkningar.

Täta är lätt att arbeta med och finns i många olika ämnen, från akryl till silikon, och de kommer att göra ett bra jobb med att göra både ett vattentätt och lufttätt förseglar där det behövs.

Hur man skär munstycket

I de flesta program, bör munstycket på täta klippas mellan 30 och 45 grader. Det finns generellt riktlinjer om de rör sig som gör att du kan se dessa vinklar och skär dem därför.

Ett munstycke som täta smalnar från tunna på upp till brett på botten. Beroende på hur stora sprickor eller lucka du vill täta, försöka matcha upp bredden på munstycket klippa till jobbet till hands bredd.

Munstycket kan bara skära rakt över vid dess bredaste punkt för stora hål som måste fyllas med inte mycket finess, och sedan täta snabbt kan pressas in i gapet.

Fogtätning tekniker

Det finns beslutade skillnader på sätt att täta. Vissa rekommenderar dra den täta pistolen mot dig samtidigt som man lägger i en pärla, andra kommer att säga att driva den täta pistolen ifrån dig medan du klämma på avtryckaren, vilket tvingar täta till spricka eller gap. Försök att hålla täta pistol i grov 45-graders vinkel när dispensering täta, för bästa resultat.

Vanligtvis för mindre sprickor, Använd metoden kraft att driva pistolen från dig för att fylla tomrummet. Större sprickor kan fyllas med ett större munstycke skär medan vapnet dras mot dig och klämde.

I alla fall, täta bör pressas och jämnas till gap som kallas verktyg-- och det finns flera sätt att göra detta. Använda ett vått finger, en skrapa doppad i lösningsmedel eller ens en sked eller en platt träbit är acceptabelt. Använd vad är enklast och fungerar bäst för dig.

Munstycke underhåll

När munstycket har skurits ned och täta har hällts upp, om det finns några överblivna täta i röret, måste munstycke spetsen förseglas.

På några av de nya rören täta, mössor finns det tryck på och gör en tät förslutning. Annars en bit silvertejp kan viras över toppen av munstycket som en bra tätning, eller den beprövade metoden för att infoga en spik i munstycke hålet fungerar bra också.