Fire & översvämning restaurering

Återställa ditt hem efter en brand eller översvämning kan kräva professionell behandling, men mycket av arbetet kan vara fulländad själv. I båda fallen är desinfektion av det drabbade området och objekten inom det mycket viktigt.

Brand: ytor

Högtryckstvätt eller scrub med desinfektionsmedel utanför murarna, promenader, uppfarter, däck, windows och skärmar. Tvätta och desinficera innerväggar och ytor med desinficerande tvål eller rengöringsmedel, sedan skölj ordentligt. Detta inkluderar inuti skåp, lådor och garderober. Använd milt Desinficerande rengöringsmedel och borstar för att skrubba alla aerial brandhämmande eller brandbekämpning skum rester av ytor och objekt. Skölj med rent vatten.

Brand: Tyg poster

Maskin tvätt eller torr ren alla kläder objekt. På kläder som kan vara blekt, blanda 4 till 6 matskedar tri-sodium phosphate med 1 kopp Lysol eller hushålls blekmedel och en gallon varmt vatten. Blanda väl. Tvätta kläder med blandningen och sedan torka dem väl. Tvätta alla husgeråd med desinficerande tvål eller rengöringsmedel. Desinficera och luktfri mattor, mattor, nyanser, gardiner, stoppade möbler och madrasser med ånga. Du kan använda en spray-behandling produkt, men Använd inte en lukt-maskering spray.

Brand: Uppvärmning och luftsystem

Ändra filtren omedelbart återvände till lokalen och en gång i månaden för det första året. Uppvärmning, ventilation och luftkonditionering system och alla kanalsystemet bör rengöras professionellt.

Översvämning: säkerhet

Kontrollera ditt stelkramp skott är aktuella (ges inom de senaste 10 åren) innan du börjar arbeta i en översvämning område. Bära lämplig säkerhet klädsel inklusive en mask, skyddsglasögon, skjorta, byxor, stövlar och handskar. Rensa området av flodvattnet och skräp.

Översvämning: Alla artiklar

Torka alla objekt helt med avfuktare och elektriska fläktar inom 24 till 48 timmar efter översvämningar händelsen, om möjligt. Om det finns ingen elektricitet, använda en backup generator för att driva det fans och avfuktare. Om stoppade tyg möbler har endast ytan mögel, rengöra den utomhus. Ignorera alla möbler av denna typ med mer än bara yta mögel, eftersom det inte kan räddas. Ren alla objekt helt med desinfektionsmedel och icke-fosfat renare. Om en matta eller matta inte kan räddas, kasta bort. Det är inte säkert att återanvända mattan stoppning även om det torkar. Det måste tas bort och ersättas.

Översvämning: Innerväggar

Skär bort våt gips för att nå de dubbar och ram. Kassera gips. Ta bort och kassera någon isolering. Testa fuktigheten som är nöjd av dubbar och ramen med en fukt mätare. Torr och utan dubbar och RAM innan du fortsätter. Ersätta isolering och gips. Leta efter vattenfast gips (lila board) för områden med potentiella tyngsta översvämning.