Finns det något sätt att återuppliva en döende Shamrock växt?

Finns det något sätt att återuppliva en döende Shamrock växt?

Shamrock växten odlas från en glödlampa, så enligt trädgårdsmästarens Rake, människor ibland tror att det är döende när det egentligen inte är. Den goda nyheten är att du kan ta hand om din shamrock anläggning lätt, och även om du tror det är döende, du antagligen kan få den att komma tillbaka.

Skära ned

Skär tillbaka din shamrock anläggning för att kunna vila. För det mesta, när en shamrock anläggning verkar vara döende, är det faktiskt bara i behov av en lågsäsong, eller en tid där den kan vila. Den växer från en glödlampa och är en perenn, så om det är döende i slutet av en växtsäsong, helt enkelt skära av den döende eller döda delen och vänta att starta ny odlingssäsong.

Om du inte har en förändring i temperatur kommer, eller din shamrock anläggning bor inomhus, vill du skära ner plantan så mycket som möjligt om det verkar vara döende. Skär alla döda eller döende bitar av det, och helt enkelt lämna det vara. Vatten i jorden lätt när du har klippt det tillbaka.

Vilande vård

Ta hand om din shamrock anläggning under dess vila cykel. Om det är utomhus och det finns en vinter eller frysta säsong, packa lite kompost eller gödningsmedel runt del av anläggningen som ni kan se, för att skydda den huvudsakliga glödlampan.

Om anläggningen vila utan en förändring i växande säsong, enkelt flytta den till skuggan om möjligt. Fortsätta att vatten lätt varje vecka eller så. Annars, låt det vara och vänta på att komma tillbaka. Så länge du hålla jorden hydrerad och hålla den ur det starkt solljuset, kommer det tillbaka så småningom.