Finns det en självrengörande luftrenare för ett hus?

Finns det en självrengörande luftrenare för ett hus?

Du kan hitta många olika typer och märken av självrengörande luft purifiers för ett hus, så att du kan begränsa dessa val efter dina specifika behov, oavsett om du vill rensa din inomhusluft av stora partiklar, allergener, eller mindre mikroorganismer och andra farliga partiklar. Dessutom kan du hitta filter-mindre luftrenare med avancerad teknik som låter dig bli luft av föroreningar i ditt rum utan att behöva byta ut ett filter.

Jonisator

En självrengörande, ionizer luft reningsverk fungerar genom en elektronisk filter som använder en avgift för att befria ditt rum av skadliga partiklar. En elektrisk laddning flyter genom filtret att dra allergen och irriterande ämnen ur luften. Detta särskilt luftrenare system, dock producerar ozon på grund av dess rengöring åtgärder men inte nödvändigtvis i skadliga mängder. Ofta, hittar du denna typ av luftrenare i kombination med andra tekniker att förbättra åtgärden rening av produkten.

Ultraviolett strålning

Självrengörande luftrenare som använder ultraviolett (UV) teknik är väl lämpade att eliminera bakterier och andra skadliga, organiska flytande i din inomhusluft. Effektiv, UV luftrenare, dock vanligtvis para ihop sina system med andra metoder att bli av partiklar fastnar i filtreringssystemet. Några UV luftrenare kan också ha förmågan att eliminera lukter, många allergener och rök producera friskare luft i valfritt rum i ditt hem.

Elektrostatiska

Luftrenare med självrengörande elektrostatisk teknik är vanligen utrustade med luft-filtrering system som tillåter dem att fälla stora allergener och dammpartiklar som hittar sin väg inne i ditt hem. En mekanism inuti luften renare ger laddning till flytande mikroorganismer, inklusive biologiska föroreningar såsom virus, svampar och allergener. Det elektrostatiska filtret sedan drar detta ut små partiklar ur luften.

Filter-mindre

Filter-mindre luftrenare har jämförts med jonisatorer på grund av sitt sätt att arbeta till ren inomhusluft. Egen teknik, men har gjort det möjligt att skilja denna typ av luft renare från andra i sin klass. Ett filter-mindre system kan innehålla en oxidationsprocess för att avlägsna föroreningar ur inomhus luften och döda mikroorganismer. Eftersom användare inte behöver oroa sig för rengöring eller ersätta ett filter, kräver denna typ av system mindre underhåll.