Felsökning av en väl Dränkbar vattenpump

När du har en brunn och vattnet rör sig långsamt, kan du misstänker att pumpen har gått snett. Om väl pumpen går dåligt, innebär det kostsamma reparationer, eventuell ersättning och naturligtvis inget vatten tills problemet är åtgärdat. Här är hur du felsöker en bra vatten dränkbar pump så att du vet exakt vad som är fel.

Instruktioner

•Look på strömförsörjningen. Markera rutan brytare och knäppa brytaren. Om du har vatten, sedan löst du problemet. Det låter enkelt, men om du inte kontrollera detta först, du kommer att slösa en massa tid söker andra problem.

•Få en voltmeter och kontrollera strömmen fodrar som kommer in i pumpen. Detta kontrollerar kretsen för anslutning. Du hittar dessa rader kommer i rutan breaker. Kontrollera också spänningen på växeln trycket, som är i en standard stängd position.

•Kontrollera om pumpen är igång. Om du hör det körs konstant, eller höra det korta cykling, som är när den vänder och bort snabbt, sedan stänga av strömmen till den. Dessa villkor orsaka pumpens motor att bränna snabbt och kan döda ens en helt ny pump.

•Ändra tryck inställningarna på tanken gauge. Om slå på och stänga av tryck på tanken är inte inställda ordentligt, de kan behöva justering.

• Fyll tanken med en luftkompressor. Tanken kan vara problemet i stället för pumpen. Blåsan behöver luft för att fungera korrekt så din pump inte kort cykel.

•Stop med vatten för en stund, särskilt om din stad har en vatten rådgivande eller om du använt en hel del vatten. Det kan vara att din väl har köras torr. Sluta springa bricka eller duschar och minimera toaletten spolar för några timmar eller så länge som en hel dag. Hålla strömmen till pumpen av. Observera om pumpen fungerar när du slår allt tillbaka på.