Felsökning av en takfläkt som stoppar svarvning

Ditt takfläkt fungerade perfekt igår men idag kommer inte att köras vid varje hastighet. Det finns ett antal potentiella orsakerna till detta problem, inklusive såväl mekanisk som elektrisk. En systematisk kontroll av fläkten och dess relaterade komponenter är nödvändigt att fastställa problemet och korrekt upplösning.

Instruktioner

•Kontrollera fläkten elförsörjning. Kontrollera kretsbrytare eller säkring som styr kraften att takfläkt. Det är möjligt brytaren snubblade och fläkten är helt enkelt inte att få makt. Om brytaren är trippade, återställa den och övervaka fläkten under en tid. Om brytaren resor igen det är en indikation på en kort någonstans i denna krets.

•Kontrollera den elektriska kraften på växeln vägg. Ta bort frontplatta från switchen så att du kan se insidan av rutan switch. Använd kontrollen krets testare att makt är att få till växeln och att växeln fungerar korrekt. Om switchen inte fungerar, ersätta den.

•Ta bort höljet täcka på takfläkt att exponera den elektriska anslutningar. Kontrollera alla anslutningar till göra vissa inga sladdar har lossnat och är inte längre att ta kontakt. Använd din krets testare för att göra vissa fläkt motorn får elektrisk ström. Om ingen makt når motorn, är problemet i ledningarna mellan växeln och fläkten.

•Kontrollera fläkten är motoriska axeln. Kontrollera att ingenting har blivit intrasslad eller virad runt axeln som hindrar det från att vrida. Ta bort eventuella hinder eller främmande föremål från axel eller motor, och försöka till aktivera motorn. Om det finns ström till motorn och några hinder, troligtvis motorn har misslyckats, och du kommer att behöva ersätta den.