Felsökning av en Makita batteriladdare

Felsökning av en Makita batteriladdare

Makita elverktyg drivs med uppladdningsbara batterier. När förpackningen slut på ström, bör det tas bort från verktyget och placeras i en Makita batteriladdare. Om laddaren inte fungerar korrekt eller inte riktigt ladda batteriet, felsökning kan hjälpa dig avgöra om batteri eller laddare bör ersättas.

Instruktioner

•Inspect batteriladdaren. Om det är spruckna eller skadade, ersätta den omedelbart. Inspektera strömsladden på batteriladdaren. Om den är skadad, sönderrivna eller strimlad, batteriladdaren bör därför ersättas.

•DIP en bomullspinne i isopropylalkohol eller gnugga alkohol. Gnid in laddning terminalerna och batteripolerna ta bort smuts och damm. Smuts och damm buildups kan störa laddningsprocessen.

•Koppla batteriladdaren till ett fungerande eluttag. Batteriladdning ljus blinkar grönt, får som anger enheten ström. Om lamporna inte blinkar, ansluter du enheten till ett annat eluttag. Om enheten fortfarande inte får makt, det är troligen felaktiga och bör ersättas.

•För en kompatibel Makita batteri till batteriladdaren. Laddningsindikatorlampan ändras från grön till röd, laddas som indikerar batteriet. Om indikatorlampan batteri inte ändras, är batteriet helt laddat eller oförenligt med laddaren. Om batteriet lamporna börjar blinka rött, är batteriet för varm för att ladda. Enheten startar kylfläktar och batteriet börjar laddning när det blir till ca 70 grader Fahrenheit. Om laddning lamporna blinka rött då green, kan batterikassetten inte tas ut. Detta innebär att batteriet sannolikt är skadade eller utslitna.

•Ta bort batteriet från laddaren när laddning ljusen slår från rött till grönt, som indikerar batteriet är laddat. Koppla ur Laddningsenheten från eluttaget. Lagra laddaren i en torr, temperatur-kontrollerad miljö.