Felsökning av en Krystal Klear Pool Pump

Krystal Klear pool pump, tillverkas av Intex och används främst för Intex pooler, filter smuts och annat skräp som annars skulle samlas i din poolvatten. Normalt fungerande pumpen att göra sitt arbete automatiskt. Om du inte korrekt underhåll och använda pumpen, kan det upphöra att fungera korrekt. En pool pump kan också utveckla problem av orsaker utanför din kontroll. Om vissa felsökning kan lösa ett problem, sparar det på bekostnad av att ersätta pumpen. Om du inte kan lösa problemet, kontakta Intex om hjälp innan du byter pumpen.

Instruktioner

•Koppla Krystal Klear pool pump till ett lämpligt eluttag, vanligtvis en tre-wire utlopp skyddas av en klass-A marken fel krets brytaren. Om pumpen startar inte, men har tidigare, och om det känns varma, koppla ur den och låt det sitta tills det svalnar ifall det har överhettats.

•Töm intaget slang in i poolen att rensa eventuella blockeringar om filtret kommer inte att pumpa vatten, om det pumpar vatten långsamt eller om en av slangarna börjar läcka. Dra åt slangklämmor för att förankra dem ordentligt, om de hindrar vattenflödet. Kontrollera slangar för hål eller andra skador och byt dem vid behov.

•Ta bort pool pump s täcka och leta inuti "O-ringen" om kåpan läcker. En saknad ring kan orsaka omslaget att läcka. Byt ut ringen om den saknas. Dra åt locket för att stoppa läckage om ringen är fortfarande på plats.

•Känn poolen vatten och tillämpa lämpliga pool kemikalier om filtret är inte längre att rengöra vattnet effektivt. Inspektera filterpatronen för smuts uppbyggd. Spraya det med en slang till flytta någon ackumulering. Byta filter om det inte ren lätt eller om den har hål eller andra skador.