Felsökning av en igensatt Sump Pump

En sump pump används för att ta bort oönskade vatten från områden som källare och crawl utrymmen. Detta vatten, om inte avlägsnas, kan resultera i skador på struktur och kan utgöra en allvarlig hälsorisk för invånarna. Fel på denna pump kan leda till förödande översvämningar, vilket kan leda till behov av omfattande och dyra reparationer. När inför en igensatt pump, är det viktigt att identifiera problemet så att du kan göra reparationer så snabbt som möjligt.

Instruktioner

•Bekräfta som strömförsörjningen fungerar på rätt sätt. När det gäller sump pumpen ström av en elektrisk krets. Använda krets testaren för att bekräfta att strömförsörjningen inte är bara på, utan att den rätt spänningen tillförs till pumpmotorn. Om det finns ingen makt, kolla kretsbrytaren för att vara säker på att det inte har varit löst ut. Övriga poster att kontrollera är uttaget, kontakten och kablarna till se om någon av dem är slitna eller skadade.

•Vrid pumpen på manuellt genom att aktivera flottör. Om inget händer, är problemet antingen i pumpen eller i flottör. Om pumpen försöker engagera sig inte men, är detta en indikation på switch fungerar som den ska. Problemet kan vara i pumpmotorn eller pumpen kan vara igensatta, hindrar det från att vrida ordentligt. Om motorn verkar fungera korrekt, men inget vatten tas bort från sumpen gropen, är problemet troligen i dräneringsledningen.

•Ta bort pumpen från sumpen grop och kolla insugningskanalerna. När på skräp och skräp som kan ha fastna i pumpen, blockerar insugningskanalerna. Om portarna blockeras, pumpen kommer att kunna dra in vatten och gropen kommer att förbli fyllda med vatten. Ta bort eventuellt skräp från insugningskanalerna och placera den i sumpen gropen.

•Ta bort de skruvarna som håller botten plattan på sump pump. Håll pumpen upp och ner som du tar bort plattan. Kontrollera att pumphjulet roterar ordentligt, kontrollera om någon Papperskorgen eller skräp tat kan ha skrivit in pumpen. Kontrollera också för att vara säker på pumphjulet är ordentligt fastsatt pump axeln. När alla kontroller har slutförts, tillbaka bottenplattan och tillbaka pumpen till gropen.

•Inspect avlopp linje som det lämnar sump pump. Det finns flera sannolikt täppa punkter som måste kontrolleras. Först är där avlopp linje lämnar pumpen. Nästa viktiga punkt är tillbaka-flow ventilen, som tillåter vatten att resa i endast en riktning, att hindra den från att rinna tillbaka in i sumpen gropen. Andra områden är vid armbågar eller korsningar i dräneringsledningen. Kontrollera dräneringsledningen så fullständigt som möjligt. Om tillgängligt, Använd en rörmokare router för att rensa raden av skräp eller träskor.

Tips & varningar

  • Stäng alltid av alla elektriska strömmen till pumpen innan du utför något arbete på pumpen eller dess komponenter.