Felsökning av Blue Max Garage dörröppnare

Genie Blue Max garage dörröppnare är en mycket pålitlig tillägg till ditt garage. Det finns tillfällen, dock när saker inte fungerar exakt som de ska. Innan du ringer en reparatör, lär du dig att felsöka en Blue Max garage dörröppnare. De flesta garage dörröppnare problem kommer att vara enkla reparationer. Garage dörröppnare använder en låg spänning ledningar för tryckknapp och säkerhetssystem. Det finns också mindre justeringar som kan göras av do-it-yourself husägare när systemet har haft vissa felsökning utförs.

Instruktioner

Väggen Control konsol och fjärrkontroll frågor

•Kontrollera att se till att det finns inga trasiga kablar i väggen-kontroll ledningar om öppnaren inte fungerar från väggen kontroll. En öppnare som kommer att köras utom av knappen mest sannolikt har en tråd som är jordad. Leta efter franser, frånkopplad sladdar mellan Kontrollpanelen och motor. Också, inspektera där kabeln är häftade till vägg och tak.

•Ändra batteriet i fjärrkontrollen om öppnaren körs men fungerar inte med fjärrkontrollen. Använd en liten skruvmejsel skruva loss panelen tillgång från baksidan av fjärrkontrollen. Byta batteri och prova igen.

•Reprogram fjärrkontrollen-kod och mottagaren om batteriet inte var problemet. Ställ in en trappstege under garage dörröppnare huvudet så kan du få tillgång till baksidan. Lokalisera den "lära sig koden knappen" bredvid justerskruvarna. Tryck på knappen i och tryck på knappen remote som du pekar det på power huvudet. Detta kommer att återställa programmet.

Dörren börjar ner, sedan stannar

•Koppla bort dörren från garage dörr transport församling genom att dra den nöd-utgåva rep. Öppna och stänga garageporten manuellt till check för någon bindande. Justera banan där det är nödvändigt.

•Kontrollera justeringen nära kraft. Med en skruvmejsel, justera ner kraft justeringen i små steg och testa dörr.

•Inspect kontakten omvända mekanism på garage dörröppnare. På baksidan av motorn, justera kontakt omvänd skruven med en skruvmejsel genom att vrida det moturs i små steg. Funktionskontroll av dörren.

Dörren öppnas inte

•Inspect transport och bilden. Om det inte är verksam, kommer att motorn gå men inte plocka upp dörren. Kör motorn till fullt öppet läge. Ta upp dörren för hand tills transport ansluter i bilden på öppnaren järnväg.

•Inspect kedja eller bälte enheten på motorn. Om det har brutit eller blivit löst, måste bytas.

•Inspect för bindning på dörren. Koppla bort garageporten från öppnaren. Höja den manuellt och se till att den inte är bindande. Justera banan vid behov.