Farorna med Tribulus Terrestris

Farorna med Tribulus Terrestris

Tribulus terrestris är en vinstock växt som växer i USA, Europa, Mexico, Kina och Indien. Denna anläggning har traditionellt använts att behandla avtagande energinivåer, depression, infertilitet och impotens. Idrottsmän använder Tribulus terrestris eftersom det är tänkt att öka styrka, öka mager muskelmassa och öka prestationsförmågan. Tribulus terrestris betraktas som ett kosttillskott, och som med alla tillägg, det finns potentiella faror användare bör se för.

Produktkvalitet

Kosttillskott tillgängliga över disk inte noggrant regleras av Food and Drug Administration. Företag som marknaden kosttillskott inte behöver bevisa säkerhet eller effektivitet att sälja produkterna, och ibland växtbaserade kosttillskott från skrupelfria tillverkare befinns innehålla giftiga kemikalier eller farliga metaller. Köpa Tribulus terrestris endast från en känd källa och kontrollera alltid med din apotekspersonal eller läkare innan du tar någon växtbaserade eller kosten tillägg att undvika farliga biverkningar eller läkemedelsinteraktioner.

Läkemedelsinteraktioner

Tribulus terrestris har vätskedrivande egenskaper och kan orsaka negativa effekter om man i samband med recept diuretika. Människor tar litium mediciner, Tribulus terrestris' vätskedrivande egenskaper också kan öka mängden litium kvar i blodet, att höja risken att toxicitet kan utvecklas. Tribulus terrestris kan öka risken för lågt blodsocker om man med diabetes mediciner såsom insulin, så diabetiker som tar detta tillägg kan finna det nödvändigt att övervaka deras blodsocker oftare.

Graviditet försiktighetsåtgärder

Tribulus terrestris tas oftast av män för att förbättra sexuell prestanda och öka det manliga hormon testosteron. Även om kvinnor kan ta detta tillägg, rekommenderas det inte under graviditet. EMed TV rapporter att inga kliniska studier har utförts på gravida kvinnor men att djurstudier har visat att ta Tribulus terrestris under graviditeten kan negativt påverka fostrets hjärna utveckling och orsaka en ökning av testosteron. Ökad testosteronnivåer är förknippade med maskulinisering av kvinnliga genitalier hos ofödda barn.

Biverkningar

Men Tribulus terrestris inte är vanligtvis förknippas med allvarliga biverkningar, kan det öka nivåer av testosteron. Biverkningar av denna ökning kan omfatta rage, ökad tillväxt av ansiktet eller kroppen hår och en sänkning av rösten i kvinnor. Ökande nivåer av testosteron i kroppen kan också förvärra redan existerande villkor som en förstorad prostata och vissa hormonrelaterade cancerformer.