Fälthandbok för ekar

Fälthandbok för ekar

Ekar förekomma i hela USA, med "träd i Nordamerika" att notera så många som 60 sorter växer där. Ekarna varierar i utseende på sina blad och sin form, men delar vissa egenskaper.

Typ och placering

Många av ekarna växer i östra USA. Framträdande arter inkluderar vit ek, post oak, bur ek, chinkapin ek, norra röd ek, pin ek, svart ek och live oak. I några av staterna i väst, oaks som Gambel oak, växa California white oak och canyon live oak.

Rött eller vitt

Botanister kategorisera oaks träd som tillhör red oaks eller white oaks. De flesta, men inte alla, red oaks har blad med spetsiga tips om deras lober, medan deras ekollon kräver två år att mogna fullt ut, har en bitter smak. Mest, men återigen inte alla, av vit ek grupp funktionen rundade loberna på sina blad, med ekollon behöver ett år att utvecklas. ekollon är mindre bittra än de av röd ek.

Tidsram

Medan de flesta oaks är lövfällande och fälla sina blad innan vintern, ett fåtal är vintergröna eller vänta till följande vår innan släppa sina blad. Bland de senare är live ekarna, som har tjocka läderartade blad.

Identifiering

Eken identifiering kommer från Observera höjd, form och livsmiljöen av trädet. Andra faktorer som hjälper dig att känna igen en ek är dess blad, med betoning på deras storlek och form. Barken av en ek, liksom dess ekollon, faktor även i identifiering.