Faktorer för uppvärmning av bostäder

När du vill göra ditt hem mer energieffektiva, är det viktigt att ta hänsyn till de olika faktorer som påverkar uppvärmning, såsom typ av system för att installera. Avgöra bästa uppvärmning konceptet för projektet nästa konstruktion eller renovering är ingen enkel uppgift, men att veta för- och nackdelar med de olika alternativen kan hjälpa dig att räkna ut vilka produkter kommer att bäst tillgodose dina behov.

Strålningsvärme

Strålningsvärme paneler är ett sätt att effektivt värma ditt hem samtidigt som det energi effektiv också. Oavsett om du använder strålningsvärme paneler på väggar eller golv, kan du värma ett rum utan att behöva oroa dig för att förlora värme energi genom luftkanaler, göra den mer effektiv än standard tvingas luften värmesystem. Det är också en bra lösning för de som arbetar med damm allergier, eftersom det finns ingen påtvingad luft att röra upp damm. Vatten-baserade, injustering golvvärme system är effektivare än sina elektriska motsvarigheter, eftersom de använder mycket lite El skall vara effektiv, spara pengar på din elräkning. Medan strålningsvärme paneler för golv och väggar kan kosta mer först, kan besparingarna på värmeutgiften under de kallare vintermånaderna hjälpa att ta igen kostnaderna för att genomföra denna typ av värmesystem.

Uppvärmning Via radiatorer

Radiatorer kan vara energieffektiv med korrekt underhåll. För att få den bästa värmeeffekt från en radiator, det borde vara full med vatten, och det är viktigt att du "bleed" kylaren ut, som består av släppa alla luften och lägga till mer vatten vid behov, per tillverkarens rekommenderade skötselanvisningar. Ser du till att din radiator fungerar bäst, och ger en effektiv värmekälla för ditt hem.

Tvingade luften värmesystem

Många hem använder forcerad luft värmeanläggningar, som är typiskt gas eller el och skicka värme i hela hela hemmet från en central plats. Detta gemensamma hem uppvärmningssätt är relativt billigt, distribuerar varm luft och kall luft i hela huset och kan normalt har en stor AFUE (årliga Utilization bränsleeffektivitet) poäng. Desto högre poäng, det mer energieffektivt uppvärmning enheten är.

Läcka Proofing-hemmet

Oavsett vad typ av värme du har i ditt hem, är det viktigt att du också se till att du tar hand om alla områden som varmluft kan fly. Genom inköp och installera energieffektiva dörrar och windows, samt vidta lämpliga försiktighetsåtgärder att täta och väderbeständig mindre sprickor runt ditt fönster och dörrar, kan du minska värmeförluster och förbättra effektiviteten i ditt värmesystem.

Isolering

Ordentlig isolering hjälper till att begränsa flödet av värme genom tak och väggar och följaktligen minskar värmeförlusten och sänker dina uppvärmningskostnader. Isoleringen kommer i en mängd former och motståndsnivåer. En granskare och hem energi kan hjälpa dig att avgöra om du behöver extra isolering av bedömningen en energi på ditt hem.

Lokala klimatförhållanden

Lokala klimatförhållanden kan också spela en roll i uppvärmning av ditt hem. I kallare klimat är det viktigt att begränsa förlusten av värme genom fönster, dörrar och väggar. I varmare klimat är det dock viktigt att begränsa hänrycka av solvärme i ditt hem. Genom att begränsa hänrycka av ytterligare naturliga värme, kan du hålla ditt hem från att bli alltför varm och obekväm. Detta kan uppnås främst genom ljusa tak, vanligtvis en reflekterande vit beläggning, värme-reflekterande färg och dubbel spröjsade fönster. En södra exponering kan dra nytta av solens värme i kallare klimat, medan kan du plantera träd för att blockera solen i varmare klimat.