Faktorer att beakta i förvaring av livsmedel

Faktorer att beakta i förvaring av livsmedel

Ordentlig mat lagring kan vara en känslig procedur, med många variabler att överväga som sträcker sig längre än enbart utgångsdatum. Om du är en person att köpa i bulk spara pengar eller krögare prepping för en hektisk period på året, är det viktigt att vara medveten om alla faktorerna som är inblandade i förvaring av livsmedel.

Hierarki

När objekt lagras, är det viktigt att veta vilka objekt gå på vilka hyllor, som du inte vill att ingen korskontaminering sker. Detta gäller särskilt med kylförvaring. Till exempel, är en tumregel att hålla kött på nedersta hyllorna, mejeriprodukter i mitten och kryddor och grönsaker nära toppen. Om något i stil med rå kyckling är placerad ovanför broccoli, kör du risken för köttsåser falla på den färdig att äta producera.

Luftfuktighet och temperatur

Cool, torra ställen arbete bäst när nonperishable objekt som inte behöver kyla lagras. De fuktigare området, mer sannolikt nedbrytning kommer att inträffa. För alla andra färskvaror som behöver kylning, hålla mat ur "temperatur riskområdet", som är mellan 41 och 135 grader Fahrenheit. Till exempel bör kalla livsmedel hållas mellan 33 och 40 grader, medan frysta varor bör helst hållas vid 0 eller nedan.

Först In, först ut

Ordentlig rotation är viktigt att förhindrar förruttnelse också. Även om placering och temperatur är korrekta, mat kan fortfarande gå illa om du inte använder den äldsta först och rotera den nyaste på baksidan. Lager maten därför när du köper nya produkter och motstå frestelsen att placera dem på första tillgängliga hyllutrymme. Märkning objekt enligt datumet köpt hjälper till med detta också.

Containrar

Använda behållarna som var tänkta att lagra mat och mat bara. Även om du rengör en 5-gallon hink som en gång innehöll något annat än mat, är det viktigt att du linje det med en mat-säker väska. Försök också att inte lämna mat i påsar om maten inte var tänkt att lagras i dem långsiktiga, buggar och andra skadedjur kan komma in och förorena det.