Fakta om vitlök växter

Fakta om vitlök växter

Vitlök är sannolikt född till Centralasien och har varit naturaliserad i södra Europa. Det är en medlem av familjen lök, producerar flera lökar snarare än en stor glödlampa. Mer än 12 kryddnejlika utgör ett huvud av vitlök, som är täckt av en tunn, pappersaktig hud. Högsta kvalitet vitlök kommer från stora, yttre kryddnejlika. Där en lök har runda blad, är vitlöks bladen platta.

Naturläkemedel fakta

Vitlök har använts i örtmedicin för att behandla en rad villkor. Det har gett lägre kolesterol och triglycerider, behandla åderförkalkning och blodproppar, minska cancer, öka immunitet, skydda levern, minska blodsocker, behandla mensvärk och som ett antibiotikum. Det används också som en topikal behandling av vårtor, förhårdnader, öroninfektioner, muskel och nervsmärta och artrit. Vitlök har inte utvärderats av den amerikanska Food and Drug Administration för säkerhet, effektivitet och renhet. Alltid rådgöra med din läkare innan du använder vitlök för blodproppar eller diabetes, eftersom det kan påverka blodsocker och koagulering av blod.

Växande fakta

Vitlök trivs i smulig jordar hög halt av organiskt material och bördig. Markförhållandena är liknande till de av lök odling. Vitlök trivs vid årliga kompost och välruttnad gödsel program. Den behöver fuktig jord. Torra markförhållanden orsaka lökarna för att bilda ojämnt, liksom tung lerjord. Plantera vitlök växter tidigt uppmuntrar leaf mognad innan bulbing börjar, som stoppar leaf tillväxt. Växter med äldre blad och blad ger en större avkastning på lökar. Vitlök har en av de största växande säsongerna av alla grödor, tar nio månader att växa att skörda.

Skörd fakta

Vitlök växer snabbt rätt före skörden, så om du vill torka marken något en vecka före skörden, inte avbröt det fortare än så. Skär bort skaft, eller blomma stjälkar, efter de krypa ner och innan de räta upp för större lökar. Vitlök är redo för skörd när bara fem eller sex av bladen är gröna. Lossa jorden noga med en spade, dra försiktigt lampan och rensa marken från rötterna. Hålla lökarna i svagt ljus och Använd inte vatten på dem. Vitlök lökar torka väl när du binda dem i buntar av sex till tolv och hänga dem bort från solen. Trimma bladen 1/2 tum ovanför lampan, trim rötterna till ca 1/4 tum lång, och ta bort jord från vitlöken med tandborste, urtagning det första lagret av huden. Lagra vitlök i en nettas väska i ett område över 50 grader Fahrenheit.

Matlagning med vitlök

De två grupperna av vitlök, hårda halsar och mjuka hals, skiljer sig i storlek och antalet vitlöksklyftor. Hårda hals sorter som Rocambole, porslin och lila rand har stark och full smaker. Mjuk halsar sorter som kronärtskocka och hinnan är större i storlek, har mer kryddnejlika i lökarna och sista längre vid förvaring. Mjuk hals garlics har normalt en mild eller mindre komplex smak än hårda hals växterna. Kronärtskocka vitlök fungerar bra i grädde soppor, rostade eller i äggrätter. För att förbereda vitlök, dränk den i ljummet vatten i 15 minuter att göra peeling snabbare. Observera också att du kan laga mat med vitlök greener, sautering dem. med andra grönsaker.