Fakta om vanliga krukväxter

Fakta om vanliga krukväxter

Dekorera ditt hem med vanliga krukväxter är ett effektivt sätt att lysa upp varje rum och öka syrehalten. Du kan hitta många olika växter som lämpar sig väl till en typisk, inomhus miljö och som inte kräver mycket vård att blomstra. Välj växter som kompletterar du tänker sätta dem i rummet, liksom din personlighet.

Spindel växt

En spindel växt är ett bra val om du är nybörjare på att hålla krukväxter. Spindel växt kännetecknas av långa, smala blad som förgrena sig av den potten eller hängande korgen som spindel ben. Bladen är gröna med en vit rand i mitten och kan växa upp till 1 fot långt från centrum av anläggningen. Spindel växt kan göra bra med de flesta kvalitet planteringsår mixar och gillar genomsnittliga rum fuktighet. Hålla jorden jämnt fuktig under hela och använda destillerat vatten om ditt kranvatten innehåller fluor.

Snake Plant

Snake plant är en gemensam hushåll växt som kallas även för "mor-in-law tungan". Snake anläggningen har styva blad formad som ett svärd som kan växa upp till 2 fot i längd. Snake växten är infödd till Sydafrika, och går bra med genomsnittlig luftfuktighet. När du vattnar växten, låt den övre tum jord torka ut innan du vattnar igen under vegetationsperioden. Försök att inte få vatten på bladen, eller de kan ruttna. Anläggningen kan få toppen tunga, så använd en tung gryta för att hindra den från att välta.

Boston Fern

Boston fern härstammar från Centralamerika och gillar en högre luftfuktighet än många andra krukväxter. Boston fern är väl lämpad för en piedestal eller hängande korg och bör vara imma varje dag för att hålla fuktigheten upp en nivå. Fronds av Boston fern kan växa mellan 1 till 3 fot i längd och växten gillar starkt ljus, men ingen direkt solljus.

African Violet

African violet har inte någon specifik blomningstiden, vilket gör det en perfekt hus växt. Saintpaulia har tjocka gröna, luddiga blad med små blommor som kan variera från en stark lila till ljus-rosa färg. African violet väl ljust, men inte nödvändigtvis direkt solljus. Från senare under våren till början av hösten, placera anläggningen där det blir starkt ljus för en stor del av dagen, men inte mycket direkt eftermiddagssolen. Ett åt öster fönster är den idealiska platsen för vintern. När vattning, häll ljummet vatten i fatet under grytan och låt växten suga upp vattnet för 20 eller 30 minuter och sedan rinna av vad är vänster.