Fakta om propan Pool värmare

Fakta om propan Pool värmare

Pool värmare utöka antalet dagar kan du bekvämt njuta av din pool till våren och vintern genom att hålla vattnet varmt även när luften blir kyligt. Inte alla pool värmare ger samma värme kapacitet och propan pool värmare har blivit ett populärt val på grund av sin mångsidighet.

Precision uppvärmning

En av fördelarna med att använda en propan drivs pool värmare, snarare än en elektrisk eller solar modell, är exakt temperatur propan värmare erbjudandet. En propan pool värmare kan hålla en pool vatten inom 1 grad av en önskad temperatur, enligt Minnesota propan Gas Association. Detta minskar slöseri med energi. Så att din pool Vattentemperaturen varierar mycket mellan för varmt och för kallt kan också störa din njutning av poolen.

Kostnader för driften

Husägare i norra platser där kalla vintrar leda till tömning av deras pool i höst får endast kräva en pool värmare för ett par veckor varje år. Mer tropiska stater som Florida vistelse tillräckligt varmt för att tillåta för året runt bruk av en pool om det är varmt. Kör en propan pool värmare kostar samma mängd pengar per timme som att använda en elektrisk modell, enligt Florida Solar Energy Center, men de erbjuder andra förmåner som snabb uppvärmning och konstant temperatur som elektriska pool värmare inte.

Hur det värmer

En propan bensintank ger bränsle för att skapa en mycket varm eld i en central brännkammare inom värmaren, enligt bakgård staden pooler. Värmen från förbränningskammaren släpps sedan ut i poolens vatten, värma den snabbt och jämnt. Till skillnad från elektriska eller naturgas pool värmare kräver propan pool värmare en ackumulatortank på samma plats av aggregatet eller inom ett kort avstånd. När lagertanken börjar ta slut, värmaren kommer att sluta fungera och din pool att svalka av dig snabbt.

Kombinera det med sol

I kallare klimat, solar pool värmeelement som kan bara lägga till några grader att vattentemperaturen är inte kraftfull nog till våren eller falla användning. Men i kombination med en hög effektivitet propan pool värmare för hög efterfrågan på uppvärmning, de kan minska driftskostnaderna samtidigt en bekväm simning miljö, enligt Idaho hög alternativ teknik. Kör propan värmaren bara när mer än 10 grader av uppvärmning behövs och tillåter solar pool värmare att hantera resten kommer betydligt lägre din pool uppvärmningskostnader.