Fakta om lönn löv

Fakta om lönn löv

Lönn träd ("Acer släktet"), vanligt i landskapsplanering, är odlad i timmer och sap, som processorer förvandlas till lönnsirap. Att vara lövfällande, förlorar de sina löv på hösten men inte innan de vänder strålande nyanser av gult, orange eller rött. Ljusstyrkan för färgen beror på arten och mängden solljus som de får.

Vener & broschyrer

Det finns flera typer av ven mönster i löv. De tre mest ofta sett är HANDFORMIG, kännetecknas av flera vener som kommer från en enda; parbladiga, där venerna förgrenar sig andra grenar; och parallella, där venerna starta vid basen av blad och löper parallellt med varandra upp till toppen på bladet. Lönn blad har HANDFORMIG vener. Vener är inte den enda delen av bladet, men som kan vara HANDFORMIG eller parbladiga. Bladen kan vara enkelt, vilket innebär att endast en broschyr eller löv, eller de kan vara sammansatta; sammansatta blad är pinnately förening eller mindre förening. På liknande sätt till HANDFORMIG vener, mindre sammansatta blad har broschyrer att alla har sitt ursprung från en punkt. Pinnately har sammansatta blad broschyrer från olika ställen längs med löv mitt revben. Maple bladen är enkla, med endast en broschyr per blad.

Form

Löv kommer i många former, inklusive hjärtformade, oval och elliptiska, bland andra. Maple leaf har en något-stjärnformade utseende, med 3 till 5 (eller ännu mer) spetsiga lober; antalet av lober kan variera med arter i lönn.

Läge

Löv är allmänt motsats, suppleant eller kransrams. Motsatta blad förekomma på samma plats på stjälken men på motsatt sida. Alternativa bladen är stapplade längs stjälken, med ett blad på ena sidan, och nästa blad lite längre upp stammen men på andra sidan av stammen. Kransrams blad förekommer i en cirkel runt centrala stammen. Maple bladen är motsatta, och de också kan förekomma var för sig, Parade, eller i kluster.

Kanter

Kanterna på löv är också utmärkande. Vissa blad är hela, vilket innebär att de har en kontinuerlig slät kant, såsom en redbud träd blad. Andra blad är vågiga, tandade eller dubbel tandat. Tänderna kan vara böjda, i vilket fall de är klassificerade som serrate, eller de kan vara som små trianglar, i vilket fall är de klassificeras som dentate. Vissa lönn blad har dentate kanter, medan andra arter har få att inga tänder.