Fakta om jätte tulpaner

Tulpaner är en populär och elegant påminnelse om våren. Dessa blommor som är synonymt med Nederländerna faktiskt har sitt ursprung i Turkiet, eller det Osmanska riket, och tog sig till Europa i det sjuttonde århundradet. Det finns hundratals sorter av denna särskiljande cup-formad blomma, och en av de mest imponerande av dessa är jätte tulpan.

Historia

Giant tulpan är en sortrenhet i släktet Tulipa, en stor grupp i familjen Lilja. Giant tulpan infördes till Amerika 1951 av John Scheepers.

Jättar av familjen Tulip

Som namnet antyder, är jätte tulpan den största i familjen tulip, med blommor att nå upp till 6 inches i längd. Förutom dess stor blomma storlek är jätte tulpan en av de högsta arter, att nå upp till 2 fot i höjd.

Våren blommar

Som de flesta tulpaner, jätte tulpan är en vårblomma, och växer bäst när dess lökar planteras på vårvintern och utsätts för ljus frost. Det blommar vanligen i mitten av April till maj.

Mark

Giant tulpan föredrar sol och väldränerad jord, och medan de flesta tulpaner blomstra i något svalare klimat, jätte tulpan tål det varmare vårvädret av sydligt.

Annueller

Tulpaner är strängt taget årliga blommor, vilket innebär att de måste planteras varje år på nytt. Många odlare har rapporterade dock att med idealiska förhållanden, jätte tulpan är kan omläggning för upp till 5 år.