Fakta om afrikanska aubergine

Fakta om afrikanska aubergine

Den afrikanska auberginen, även känd som trädgård ägg eller mock tomat, är en grönsak som vanligtvis finns i icke-fuktiga savannen av Sahara (särskilt västra och östliga Afrika) även om vissa grödor har fastställts i Sydamerika. Dess vetenskapliga namn är Solanum aethiopicum, och det delas in i tre typer: Gilo, Shum och Kumba.

Fysiska egenskaper

Den afrikanska auberginen kan växa upp till 3 fot lång, och den har vit-rosa blommor och runda eller elliptiska frukter med en vit hud. Stjälkarna har flera grenar och rötter oftast förlänga både horisontellt och vertikalt. Den afrikanska auberginen är resistenta mot skadegörare och sjukdomar, vilket gör det ett mycket populärt val för dem som vill ha en anläggning som inte kräver mycket underhåll. Förökning sker genom frön.

Perfekt miljö

Den afrikanska auberginen kräver både solljus och värme för att växa bra; temperaturer under 40 grader Celsius kan skada frukten. Det är därför viktigt att skydda denna växt från frost så mycket som möjligt. Det kan odlas i USDA härdighet zoner 9-11 och är mycket torktåliga. Den föredrar sandig lerjord jordar med ett pH mellan 5,5 och 6,8.

Produktionsinformation

Under produktionsfasen är det viktigt att se till att jorden är bördig och väl vattnas. Detta kan uppnås genom tillämpning av gödsel och en vattning eller bevattning regim. Det är bäst att plantera plantorna minst 1 tum isär för att se till att växterna inte växer spinkig. Frukten av den afrikanska auberginen bör skördas innan huden blir hård och ändrar färg. När du skörda, skära frukten med en kniv eller beskärning sax att förhindra skada anläggningen. Om skörd i varmt väder, göra det tidigt på morgonen eller mot kvällen.

Användningsområden

Den afrikanska auberginen har ett antal användningsområden. Både frukt och bladen kan ätas. I Indien och Malaysia, frukten används för att göra en syrlig smak medan i Indonesien och Surinam frukten äts med ris, och bladen är antingen kokt eller kokt. Bladen kan också användas i ett antal soppor. Afrikanska aubergine har också ett antal medicinska användningsområden. Bladen är hög i beta-karoten, alkaloider och kalcium. Rötterna av anläggningen har också använts för dem som lider av bronkit, klådan och värk i kroppen.