Evergreens som gillar våta fötter

Termen "blöta fötter," när de tillämpas på växter som buskar, översätter till ett exemplar som tål på mycket fuktig mark. Ett antal buskar, inklusive flera evergreens hör till kategorin av växter som gillar deras fötter bo våt. De behåller sina blad, i vissa fall till följande våren när nya blad ersätter gammalt.

Inkberry

Inkberry (Ilex glabra) är en vintergrön buske hemma i de centrala staterna och mycket av öst. Inkberry växer oftast i kärr, bildar snår av många buskar, med växten utveckla från rötterna av andra inkberries, enligt University of Connecticut växt databasen. Inkberry kommer att växa mellan 4 och 8 fot lång, med mogna individerna med bladverk endast om deras övre halvor.

Inkberry producerar en en fjärdedel-tum brett svart frukt i den tidiga hösten; denna frukt är fortfarande på buske genom vintern. Inkberry fungerar bra som prydnadsväxt för de våta fläckar på din egendom. Populära sorter är 'Compacta' och 'Chamzin'.

Fetterbush

Fetterbush (Leucothoe fontanesiana) kräver fuktig mark i att växa och den vintergrön busken tolererar inte torka eller blåsigt områden som torkar ut jorden. Fetterbush växer så långt norrut som USDA härdighet zon 4. I naturen colonizes denna buske områden längs stream banker, vanligtvis dyker upp i djupa raviner, så att växten kan växa i halvskugga.

Fetterbush stannar mellan 3 och 6 fot lång. Dess 2 - till 5-tums långa glänsande gröna blad har en läderartade konsistens. Bland de odlade formerna av fetterbush är "Scarletta", som har lila-brons vintern bladverk och "Mary Elizabeth"--en dvärg typ som växer till 2 fot lång.

Dahoon Holly

Dahoon järnek (Ilex cassine) är en stor vintergrön buske som ibland når fram till träd storlek. I sin naturliga miljö, i kärr och längs vattendrag i Florida och kustnära Georgien och Carolina, framkallar dahoon holly en tät krona av grenar.

Dahoon holly ger riklig ljusa röda bär på korta stjälkar; "National Audubon Society fältet Guide till träd" noterar bären kvarstår genom vintern, att arten stor dekorativ värde. De vintergröna blad är från 1,5 till 3,5 inches lång och avlång, men saknar Taggar typiskt för många holly arter.

Florida anis

Florida anis (Illicium floridanum) växer i fuktiga jordar typiska för träsk, fuktiga raviner och områden där läckage uppstår från Florida längs Gulf Coast till Louisiana. Florida anis kan växa så högt som 10 fot, men när den odlas i Mid-Atlantic staterna det vanligtvis kämpar för att nå 6 fot lång, hävdar University of Delaware. Florida anis vintergröna bladen kan vara 6 inches lång och de fläkta i ett cirkulärt mönster på slutet av grenarna. Florida anis har en märkbar doft till dess blad och stjälkar, med rödbruna blommor som har en lukt som påminner om en fisk. Blommorna blommar under April och maj.