Europeiska träd namn

Några träd i Europa har ett forntida arv, och har varit vördas i generationer. Ja, några var föremålet för dyrkan före tillkomsten av kristendomen i gamla världen. Den mest kända och älskade av dessa träd har fått egna namn. Inhemska europeiska trädslag har inte bara deras gemensamma och vetenskapliga namn, men namnen på olika sorter eller typer.

Gamla ekar

Anses helig av hedniska folk, har individuella gamla europeiska ekar ofta fått egna namn. Några av de mest kända är kung Ludwig Oak i staden av Bad Kissingen i Bayern, Tyskland. Träd, uppskattas till 700 år, är en stor turistattraktion. King eken finns på den danska ön Sjaelland. Mellan 1 500 och 2 000 år, det kan vara det äldsta levande tinget i Europa. I Sherwoodskogen i England, 500-700 år gamla stora eken av Dukeries förment gömde sig Robin Hood från fiender. Majestät Eken, ligger på en privat egendom i Kent, tros vara 500 600 år gammal.

Rowan

Sorbus aucuparia, rowan, växer allmänt i Europa och Ryssland och finns så mycket som bergen i Marocko i Nordafrika. Det finns fem underarter av träd, varav en finns bara i Bulgarien, samtidigt som två andra är begränsade till nordöstra Ryssland eller södra Italien och omgivande öar, respektive. Oftast hittas på högre höjder, producerar lövfällande Rönnen vita blommor på våren och ljusa röda bär på sensommaren. Samtidigt som snabbväxande är kortlivade.

Europeiska Beech

Den europeiska bok, eller Fagus sylvatica, har odlats i århundraden. Detta långsamt växande lövträd är känd för sitt pyramidal form, med grenar nära eller vidrör marken och ingen gräsmattan växer därunder. Den mognar mellan 50 och 60 fot lång. Mörkt gröna sommaren bladverk ger vika för röda brons blad på hösten. Blommar tidigt på våren, producerar Fagus sylvantica också trekantiga-formad nötter. Detta exemplar träd är ofta planteras på golfbanor och i parker. Vanliga sorter är Asplenifolia, med ormbunke-liknande blad och skotska sorten Dawyck, som växer upp till 80 fot lång.